Tesla beëindigt steam gaming ondersteuning in nieuwe modellen

Tesla heeft aan kopers van de nieuwe Model S en Model X laten weten dat de gamecomputer van de voertuigen wordt geüpdatet. Hierdoor zullen de voertuigen niet langer Steam-spellen kunnen spelen.

De EV-fabrikant heeft naar verluidt klanten van de nieuwe Model S en Model X op de hoogte gebracht van de nieuwste update, die de entertainment systemen van de nieuwe auto’s niet langer in staat stelt om Steam-spellen te ondersteunen.

Tesla’s focus op videospellen

De elektrische autofabrikant Tesla blijft innoveren in de auto-industrie. Elon Musk heeft eerder zijn enthousiasme gedeeld voor videospellen in het entertainmentsysteem van Tesla-voertuigen. Hij heeft benadrukt dat entertainment een cruciale functie zal zijn in zelfrijdende auto’s.

Sindsdien heeft Tesla gewerkt aan het ontwikkelen van een stabiel en betrouwbaar gamingplatform, genaamd Tesla Arcade. Dit platform zou uiteindelijk kunnen uitgroeien tot een volwaardige concurrent voor andere gaming platforms.

Tesla heeft aanzienlijke inspanningen geleverd om Tesla Arcade te verbeteren. Het bedrijf ziet dit als een extra waarde voor zijn klanten. Om dit te bereiken, is Tesla samenwerkingen aangegaan met verschillende gamestudio’s om spellen beschikbaar te maken op Tesla Arcade.

Tesla werkt zijn gamecomputer bij

De EV-fabrikant heeft een verrassende wending genomen in zijn videogame-avontuur. In een verklaring aan de kopers van zijn Model S en Model X voertuigen schreef de autofabrikant:

“Tesla werkt de gamecomputer in uw Model X bij en uw voertuig is niet langer in staat om Steam-spellen te spelen. Alle andere entertainment- en app-functionaliteiten blijven ongewijzigd.”

Fans reageren op de update:

u/FlipKB24 deelde een screenshot op Reddit en gaf aan teleurgesteld te zijn dat Steam niet langer ondersteund zal worden. Daarnaast reageerden veel gebruikers op de sub-Reddit r/teslamotors ook ontevreden op het nieuws. Zo zei een gebruiker:

“Eerlijk gezegd vond ik Steam geweldig! Ik dacht niet dat ik het echt zou gebruiken omdat ik voornamelijk thuis oplaad, maar als ik op mijn dochter wacht die uit school komt, is het fijn om 15-20 minuten per dag te spelen. Ik hoop dat ze Steam niet verwijderen uit de bestaande modellen. Ik heb mijn MXP in februari gekocht.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!