Bitcoin koers zet bullish trend voort en breekt boven $68.000

De Bitcoin koers zette zijn stijging vandaag voort, voortbouwend op zijn indrukwekkende momentum van de voorgaande week, toen het een piek bereikte van $68.203. Ondanks dat er sinds medio maart een periode van consolidatie binnen een kanaal plaatsvindt, blijft de belangrijkste trend bijzonder bullish.

Maandag onderstreepte het populaire cryptocurrency-analyseplatform Santiment de veerkracht van Bitcoin. Ze merkten op dat deze activiteit als een positief teken kan worden beschouwd, terwijl kleinere handelaars hun bezittingen hebben afgestoten te midden van de recente prijsstijging. Het bedrijf gaf het volgende aan:

“Bitcoin handhaaft niveaus net boven de $66.100, terwijl kleinere handelaars volharden in het liquideren van hun bezittingen, ondanks de crypto-opleving van de afgelopen week. Historisch gezien betekent de overdracht van munten van kleinere naar grotere portemonnees een bemoedigende en bullish trend voor $BTC.”

Aan dit optimistische sentiment voegde Axel Adler, een crypto-analist bij CryptoQuant, toe dat entiteiten die meer dan 1.000 Bitcoins bezitten, zich hebben verzameld en ervan hebben afgezien te verkopen, in afwachting van een waardestijging. Hij beschreef het als volgt:

“Het huidige gemiddelde over 30 dagen is 641 BTC. Whales zijn niet bereid hun munten te verkopen omdat ze een waardestijging verwachten.”

Andler merkte verder op dat investeerders die Bitcoin gedurende 1-3 maanden aanhielden ongerealiseerde verliezen hebben geleden. Hij merkte ook op dat de MVRV voor dit tijdsbestek positief is geworden op $66.500. Vooruitkijkend benadrukte hij dat $70.000 een cruciaal weerstandsniveau blijft om in de gaten te houden.

Een andere analist, “DrProfitCrypto”, wees er tot slot ook op dat hij verwacht dat een doorbraak boven de $70.000 de eerste golf van FOMO (angst om iets te missen) onder beleggers zal veroorzaken, gevolgd door een nieuwe golf op $74.000. Met aanhoudende institutionele instroom en robuuste technische indicatoren stelde DrProfitCrypto het volgende doel van Bitcoin binnen het bereik van $82.000-$88.000.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!