Chainlink schiet 20% omhoog na VS bankpilot-programma

De prijs van Chainlink (LINK) is in de afgelopen 24 uur met 20,15% gestegen, tot $16,71, te midden van nieuws over een succesvol pilotprogramma met grote Amerikaanse financiële instellingen. Het 24-uurs handelsvolume voor LINK is ook met 217,92% gestegen en bedraagt nu $1,13 miljard.

Deze aanzienlijke prijsstijging volgt op de voltooiing van een pilotproject door de Depository Trust and Clearing Corporation (DTCC), ’s werelds grootste effecten-afwikkelingssysteem, in samenwerking met blockchain-orakel Chainlink en verschillende prominente financiële entiteiten in de Verenigde Staten.

Volgens een donderdag gepubliceerd rapport van DTCC heeft de initiatief, genaamd Smart NAV, als doel het versnellen van de tokenisatie van fondsen door een gestandaardiseerd proces vast te stellen voor het aanleveren en verspreiden van nettovermogenswaarde (NAV) gegevens over verschillende blockchain-netwerken met behulp van Chainlink’s CCIP-interoperabiliteitsprotocol.

Het pilotproject omvatte deelname van toonaangevende financiële instellingen zoals American Century Investments, JPMorgan, BNY Mellon, Franklin Templeton, Edward Jones, Invesco, MFS Investment Management, State Street, Mid Atlantic Trust en U.S. Bank.

Het primaire doel van Smart NAV was om de betrouwbare en verifieerbare gegevens die nodig zijn voor bedrijfsworkflows toegankelijk te maken op meerdere blockchain-netwerken. DTCC trad op als de dataleverancier en de beheerder van de on-chain oplossing die deze gegevens opslaat, terwijl Chainlink’s CCIP diende als de kritieke interoperabiliteitslaag. De mogelijkheden die tijdens de pilot werden verkend, worden verwacht toepasbaar te zijn op een breed scala aan gebruiksscenario’s, wat mogelijk operationele processen in verschillende industrieën kan verbeteren.

Deze succesvolle implementatie heeft geleid tot discussies over het uitbreiden van de reikwijdte van de pilot om extra gebruiksscenario’s te verkennen, mogelijk met een groter aantal blockchain-netwerken. Ondertussen weerspiegelt de stijging van de prijs van LINK het vertrouwen van investeerders in de potentiële bredere adoptie van blockchain-technologie binnen de financiële sector. De ontwikkelingen hebben het groeiende belang van blockchain-orakels en interoperabiliteits-protocollen benadrukt in het faciliteren van efficiënte en veilige gegevensuitwisseling over gedecentraliseerde netwerken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!