Pro-XRP advocaat op kieslijst voor het Amerikaanse Senaat

John E. Deaton, een fervente voorstander van XRP en een criticus van de huidige regelgevende benaderingen van digitale activa, heeft officieel zijn plaats verzekerd op de Republikeinse kieslijst van Massachusetts voor de Amerikaanse Senaatsverkiezingen van 2024. De campagne van Deaton heeft opvallend veel aandacht gekregen, waardoor hij klaar is om de uitdaging aan te gaan met de zittende Democratische senator Elizabeth Warren.

Pro-XRP advocaat nu officieel op de kieslijst

Na zijn vocale kritiek op wat hij beschouwt als het overreiken van de Securities and Exchange Commission (SEC) en in het bijzonder op de houding van senator Warren ten aanzien van cryptoregelgeving, heeft Deaton de politieke arena betreden. “Slecht nieuws voor een van de meest ingegraven carrièrepolitici in Washington. Elizabeth Warren: kijk wie er op de kieslijst staat!” verklaarde Deaton op X (voorheen Twitter) na de bevestiging van de validatie van 11.873 handtekeningen die nodig waren om zijn kandidatuur te bevestigen.


In een reeks verklaringen die gedeeld zijn op X (voorheen Twitter), sprak Deaton zijn dankbaarheid uit naar zijn aanhangers:

“Ik ben trots te kunnen aankondigen dat ik officieel op de kieslijst sta voor de Amerikaanse Senaat. Een enorm bedankt aan alle vrijwilligers en supporters die onvermoeibaar hebben gewerkt om meer dan tienduizend handtekeningen te verzamelen.”

Hij voegde toe, “Vergis je niet, ik ben in deze strijd om te winnen. Kiezers in Massachusetts zijn de corruptie in Washington zat. Het extremisme van senator Elizabeth Warren vertegenwoordigt alles wat er mis is met onze huidige politiek, en waarom kiezers mij vertellen dat ze klaar zijn voor verandering.”

Deaton is een prominente figuur in de rechtszaken betreffende XRP, een digitale munt die vaak onder de loep ligt bij Amerikaanse regelgevende instanties. Hij uitte scherpe kritiek op de classificatie van XRP als een effect (security) door de SEC, wat afwijkt van de positie van meerdere andere landen die het als een niet-effectief activum zien.

“Japan was een van de landen die verklaarden dat XRP geen effect is. Toch heeft onze SEC, zonder enige wettelijke onderbouwing, XRP als een effect aangemerkt,” zei Deaton. Hij lichtte toe dat hij 75.000 XRP-houders in de VS en over de hele wereld vertegenwoordigde, hun zaak pro bono voerde, wat uiteindelijk leidde tot een rechterlijke overwinning. Amerikaanse districtsrechter Analisa Torres besliste dat XRP op zich geen effect is.

Reflecterend op zijn juridische successen en zijn inzet voor cryptocurrency, ziet Deaton zijn kandidatuur voor de Senaat als deel van een uitgebreidere strijd tegen overheidsbemoeienis. “De volgende grote overwinning in onze strijd tegen overheidsinmenging en onderdrukking komt wanneer ik Warren versla in november,” aldus Deaton.

Zijn campagne heeft al steun verzameld van diverse kanten, inclusief crypto-gerelateerde politieke actiecomités (PAC’s) en personen binnen de crypto-community zoals Charles Hoskinson, oprichter van Cardano, maar ook van buitenstaanders zoals Mark Cuban, die zijn campagne beschouwen als een reactie op de naar verluidt “irrationele aanvallen op de crypto-industrie” door senator Warren en haar pogingen om de banden tussen banken en cryptobedrijven te doorknippen.

Als de eerste Republikeinse kandidaat die op de kieslijst van Massachusetts staat voor de aankomende verkiezingen, belooft Deatons campagne een belangrijk discussiepunt te worden over de regulering van cryptocurrency en de impact ervan op het bredere Amerikaanse beleid.

Op het moment van publiceren handelde XRP tegen $0,50588.

XRP price

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!