Econoom voorspelt grote stijgingen voor aandelen en crypto

De populaire econoom en macrostrateeg Henrik Zeberg heeft eerder deze week zijn vooruitzichten voor aandelen en crypto voor de komende maanden onthuld.

De macrostrateeg vertelde zijn 140.000 volgers op X dat hij gelooft dat aandelen en crypto zich voorbereiden op grote rally’s die tot het einde van het jaar kunnen aanhouden. Hij wees hierbij op twee verhalen waarvan hij denkt dat de bulls zich aan vast zullen klampen om de stijging te rechtvaardigen:

“1. De blow-off-top is nog niet voorbij en klaar! Extreme rally in het vooruitzicht in bepaalde indices en crypto.

2. Het sentiment zal extreem BULLISH worden.

3. Ik zal ‘Perma Bear’ worden genoemd, omdat ik de Amerikaanse markttop noem. Markttop heel dichtbij buiten de VS.

4. Bulls zullen wijzen op AI (kunstmatige intelligentie) en de liquiditeit van de Fed om uit te leggen waarom de markten alleen maar kunnen stijgen.”

    Maar hoewel Zeberg aangaf dat hij gelooft dat er meer rally’s in zicht zijn voor risicovolle activa, voorspelt hij dat zowel aandelen als crypto zullen imploderen zodra de top eenmaal bereikt is. Hij zei het onderstaande:

    “De top op de Amerikaanse markten zal in het derde/vierde kwartaal van 2024 plaatsvinden. De recessie begint in het vierde kwartaal van 2024. Een snelle daling van de markten zal beginnen.”

    De econoom zei ook dat marktdeelnemers uitbundig zullen zijn als de S&P 500 naar grotere hoogten stijgt. Hij sloot af met het volgende:

    “Mensen zullen overdreven BULLISH worden – precies als we de top naderen. Dit bullish sentiment zal groter worden naarmate de S&P 500 richting 6.150 [punten] gaat. En het gepraat over AI en liquiditeit – als de redenen waarom de markten alleen maar kunnen stijgen – zal domineren…”

    Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!