XRP zou tot $3 kunnen stijgen als dit cruciaal niveau doorbroken wordt

Zoals gebruikelijk bij vele cryptomunten, ondervond ook Ripple’s (XRP) een prijscorrectie toen de markt een bearish fase inging. Toch was er positief nieuws: een belangrijke indicator suggereerde namelijk dat XRP wellicht spoedig de $3 zou kunnen aantikken.

XRP blijft hoopvol

Volgens data van CoinMarketCap heeft de prijs van de munt de afgelopen zeven dagen een daling van meer dan 4% doorgemaakt. In de laatste 24 uur daalde de waarde nog eens met meer dan 2%. Op het moment van schrijven staat de XRP koers op $0.5055, met een marktkapitalisatie van ruim $27,9 miljard. Tevens staat de de angst- en hebzuchtindex van XRP momenteel in de angstzone, met een score van 38%.

XRP's fear and greed index was in the fear zone

Hoewel dit neerwaartse signalen zijn, zou de nabije toekomst een ander beeld kunnen laten zien. Opvallend genoeg heeft Milkybull, een gerenommeerde crypto-analist, recent een tweet geplaatst waarin hij een bijzondere en “zeldzame” indicator uitlicht. Hij gaf het volgende aan:

“Het conservatieve bullish doel van XRP voor deze cyclus is $2,4-$3. Een zeldzame indicator die nooit faalt.”

Deze indicator heeft een onberispelijke reputatie; het voorspelde de prijs van XRP accuraat in 2017, 2018 en 2021. Zo voorspelde de indicator dat XRP in de laatste cyclus zou stijgen naar $1,9, en dit werd bijna werkelijkheid toen de prijs van het token piekte op $1,79.

XRP op weg naar een bullish trend?

Als we vervolgens kijken naar gegevens vanuit Santiment, is duidelijk te zien dat de MVRV-ratio van de cryptocurrency bearish is gebleven, met een waarde van -2% op het moment van schrijven. Tevens was er op 11 mei een scherpe stijging te zien in de NVT-ratio, wat erop wijst dat de munt mogelijk nog steeds overgewaardeerd is.

XRP's weighted sentiment remained low

Desondanks was er een hoge koopdruk zichtbaar, zoals blijkt uit de toename van de Exchange Outflow. Tegelijkertijd nam de voorraad op beurzen af, wat erop wijst dat investeerders actief waren met aankopen, wat ook te zien was in de activiteit vanuit whales.

Buying pressure on XRP was high

Een diepere duik in de prijsdata

Aangezien sommige statistieken ook er nog steeds bearish uitzien, is het belangrijk om de dagelijkse grafiek van XRP erbij te pakken om te zien of een opwaartse trend op korte termijn mogelijk is.

Als we naar deze grafiek kijken, is te zien dat de Relative Strength Index (RSI) van de munt een lichte stijging laat zien. De Money Flow Index (MFI) van het token is ook iets omhoog gegaan, wat wijst op een mogelijke trendomkering.

xrp ripple

Als de markttrend verandert en XRP bullish momentum krijgt, zou het mogelijk zijn om de $3 te bereiken. Echter, voordat die mijlpaal wordt bereikt, moet de munt nog een uitdaging overwinnen.

Uit de data van Hyblock Capital blijkt dat de liquidaties van de munt aanzienlijk zullen toenemen rond een koers van $0.512, wat mogelijk leidt tot een verdere prijsdaling. Het is daarom essentieel dat XRP deze specifieke weerstandsgrens doorbreekt voordat het zijn opmars naar de $3 kan voortzetten.

binance xrp

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!