Satoshi Natamoto krijgt gelijk: Amerikaanse bankensector treedt “nieuw donker tijdperk” binnen

Bitcoin (BTC) voorstander Max Keiser heeft zijn mening gegeven over het nieuws dat de Amerikaanse bankensector een “nieuw donker tijdperk” ingaat. Hij is van mening dat dit kan overeenstemmen met de voorspellingen van Satoshi Nakamoto toen deze Bitcoin 16 jaar geleden creëerde.

“Exact volgens het plan van Satoshi”

Een stuk waar Max Keiser commentaar op gaf, werd uitgegeven door Zerohedge. Het artikel behandelt een op handen zijnde bankencrisis die naar verwachting spoedig zal plaatsvinden volgens de miljardair Barry Sternlicht, CEO van Starwood Capital Group. Sternlicht verwacht dat regionale en lokale banken in de VS zullen beginnen te falen, met een frequentie van één of twee per week. In de VS zijn er meer dan 4.000 van deze banken.

Volgens Sternlicht is de primaire oorzaak dat de Federal Reserve de rente heeft opgevoerd en nu niet zal starten met het verlagen daarvan – een beslissing die tijdens de recente FOMC-vergadering bekendgemaakt werd. Als gevolg hiervan zullen vooral de vastgoedsector en de lokale banken die hiermee verbonden zijn het zwaar te verduren krijgen. De miljardair verwacht dat, vergelijkbaar met de situatie in 2009, de vastgoedleningen nu waarschijnlijk onder druk zullen komen te staan.

Deskundigen zijn van mening dat de Amerikaanse Federal Reserve op dit moment gevangen zit tussen twee scenario’s: het risico van een bankencrisis door het hoog houden van de rentetarieven, en het risico van toenemende en onbeheersbare inflatie als ze besluiten deze rentetarieven te verlagen. Hoge rentetarieven helpen om de inflatie enigszins te temperen, maar tegelijkertijd kunnen essentiële economische sectoren die sterk leunen op leningen, het moeilijk hebben om te overleven in een omgeving met hoge rentes, ook al lijken ze in eerste instantie robuust genoeg.

Max Keiser gelooft dat dit “precies gaat zoals Satoshi het gepland had.”


Keiser onderschrijft de “crashvoorspellingen” van Robert Kiyosaki

Deze week plaatste Keiser meerdere screenshots van tweets van Robert Kiyosaki, de Bitcoin-enthousiast en schrijver van “Rich Dad Poor Dad”. Robert heeft herhaaldelijk getweet dat hij een spoedige ineenstorting van de Amerikaanse economie verwacht, samen met de “onechte” Amerikaanse dollar.

Kiyosaki bepleit investeren in Bitcoin, evenals in fysiek goud en zilver, en voorspelt dat de prijzen van deze activa binnenkort zullen stijgen. In het bijzonder tweette Kiyosaki dit jaar dat hij verwacht dat BTC tegen september $100.000 zal bereiken.

Keiser gelooft dat Kiyosaki overwegend correct is in zijn bewering dat de Amerikaanse economie snel verslechtert.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!