Jack Dorsey voorspelt dat Bitcoin tegen 2030 $1 miljoen waard zal zijn

Jack Dorsey, de mede-oprichter en voormalige CEO van Twitter, heeft onlangs een opvallende uitspraak gedaan over de toekomstige prijs van Bitcoin (BTC), waarbij hij een aanzienlijke stijging voorziet in de waarde van deze belangrijke cryptocurrency.

“Voorspelling van ‘Minstens $1 Miljoen’

Tijdens een gesprek met journalist Mike Solana op Pirate Wires, deelde Dorsey zijn positieve kijk op de toekomst van de grootste cryptocurrency, waarbij hij suggereerde dat de prijs van Bitcoin tegen 2030 zou kunnen oplopen tot minstens $1 miljoen.

Deze opvallende voorspelling komt op een moment van grote veranderingen voor Dorsey, waaronder zijn vertrek uit de raad van bestuur van het gedecentraliseerde alternatief BlueSky, dat hij mede-oprichtte in 2019. Er zijn zorgen geuit over het project dat mogelijk afwijkt van echte decentralisatie na Dorsey’s vertrek bij BlueSky.”

Met nadruk op het belang van een samenwerkend ecosysteem binnen Bitcoin, benadrukte Dorsey de rol van gezamenlijke inspanningen bij het versterken van de waarde van het netwerk. Zijn visie op het Bitcoin-ecosysteem weerspiegelt zijn teleurstelling over de afwijking van BlueSky van zijn oorspronkelijke visie op een open-source protocol.

Block Company ondergaat toezicht van regulatoren

Hoewel de aandacht gericht is op het exponentiële groeipotentieel van Bitcoin, staat het fintechbedrijf van Dorsey, Block, momenteel onder toezicht van regelgevende instanties. Hoewel Block zich heeft toegezegd om 10% van de brutowinst uit Bitcoin-gerelateerde producten te investeren in het kopen van meer BTC per maand, werpen meldingen van nalevingsschendingen in zijn betalingsdivisies, waaronder Square en Cash App, een schaduw over dit optimistische plan.

De weerstand van de Bitcoin-prijs tegen regelgevende onzekerheden is opvallend. Ondanks voortdurende bezorgdheid over regelgeving in de cryptomarkt, blijft de prijs van Bitcoin stabiel tussen $61.000 en $64.000, en experts anticiperen op een krachtige opwaartse beweging na deze consolidatie.

Op het moment van het schrijven van dit artikel is Bitcoin in de afgelopen 24 uur met 2,52% gestegen en handelt het net boven de $63.000 op $63.012. Hoewel factoren zoals een verzwakkende Amerikaanse dollar en zwakke Amerikaanse arbeidsgegevens enige steun hebben geboden aan de Bitcoin-prijs, drukken angsten voor meer regelgevende acties tegen grote spelers in de cryptowereld op de markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!