Elon Musk uit op cryptische wijze weer zijn support voor Dogecoin

Nu de cryptomarkt weer aantrekt, heeft de CEO van Tesla en SpaceX, Elon Musk, ook besloten om de spotlight te pakken met een iconische tweet die voor opwinding gezorgd heeft in de Dogecoin-gemeenschap.

Musk, die ik de cryptomarkt bekend staat om zijn voorliefde voor memes en speelse betrokkenheid, beriep zich onlangs op de uitspraak “De meest vermakelijke uitkomst is vaak de meest waarschijnlijke”, wat de aandacht heeft getrokken van investeerders, vooral omdat verwees naar zijn eerdere statement over Dogecoin (DOGE).

In het verleden suggereerde Musk dat het verrassende succes van Dogecoin een voorbeeld was van de ironie van het leven. In een sessie op de app Clubhouse in 2021 zei Musk:

“Het lot houdt van ironie. De meest vermakelijke uitkomst is vaak de meest waarschijnlijke en misschien wel de meest vermakelijke uitkomst en de meest ironische uitkomst zou zijn dat Dogecoin in de toekomst de valuta van de aarde wordt”.

Eerder deze week steeg de prijs van de grootste meme coin al, nadat Musk aangaf dat Tesla wellicht Dogecoin zou gaan accepteren voor het kopen van zijn elektrische auto’s.

Als gevolg van dit eerdere statement, steeg de prijs overigens flink. Op het moment van schrijven is de munt echter weer gedaald met 11,11% in de afgelopen 24 uur naar $0,1444, een weerspiegeling van de bredere marktdalingen.

De laatste tweet van Elon Musk, die een deel van zijn eerdere verklaring bevatte maar geen enkele cryptocurrency vermeldde, zorgde echter opnieuw voor opwinding in de gemeenschap. Voor de Dogecoin-gemeenschap diende het als een herinnering aan Musk’s iconische verklaring en zijn onbetwiste support voor de munt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!