Deze week zal Arbitrum 92,65 miljoen ARB vrijgeven bij de uitgifte van nieuwe tokens

Morgen zal Arbitrum een “Cliff Unlock” uitvoeren en verse ARB-tokens vrijgeven op de cryptomarkt, volgens gegevens van de Token Unlock-app. Uit de app blijkt dat het aankomende Token Unlock-evenement van het layer-2-project het grootste deel van de deze week vrij te geven tokens zal omvatten.

Realtime gegevens op de app geven aan dat deze specifieke Token Unlock naar schatting ongeveer $110 miljoen in de cryptomarkt zal injecteren. Arbitrum zal 92,65 miljoen ARB ontgrendelen, wat overeenkomt met 3,49% van de circulerende voorraad. Dit evenement zal precies een maand plaatsvinden na de vorige Token Unlock, waarbij het project 1,11 miljard ARB vrijgaf, wat overeenkomt met $2,09 miljard, in het cryptosysteem.

Het is van belang op te merken dat Token Unlock heeft benadrukt dat het aankomende programma een “Cliff Unlock” zal zijn, wat inhoudt dat er in eerste instantie geen tokens worden vrijgegeven tot een bepaalde datum, bekend als de “klif”. Dit evenement is waarbij projecten grote hoeveelheden tokens op de vastgestelde vrijgavedag op de markt brengen.

Token Unlocks, zoals het aankomende evenement, hebben vaak een economische impact op de cryptomarkt en beïnvloeden rechtstreeks de prijs van de betreffende token. Dit vergroot vaak het aanbod van de token, wat weer leidt tot veel handelaren die op korte termijn short-posities innemen.

Na het laatste Token Unlock-evenement daalde ARB met meer dan 25%, waarbij de prijs gedurende vier opeenvolgende dagen afnam. Het token van de layer-2 blockchain zag een daling van $1,96 op 16 maart tot $1,44 op 19 maart voordat het een herstel liet zien, volgens gegevens van TradingView.

COINBASE:ARBUSD Chart Image by iykearu

Op het moment van schrijven werd de schaalbaarheidsoplossing van de layer-2 blockchain verhandeld voor $1,23, waarbij het herstelde van een recente dip. De leden van de Arbitrum-gemeenschap kijken uit naar het komende evenement, in de wetenschap dat de algemene dynamiek van de cryptomarkt invloed kan hebben op het effect van de oefening.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!