Deze twee low-cap memecoins zijn momenteel populairder dan Dogecoin

Volgens het crypto-analysebedrijf IntoTheBlock hebben twee low-cap memecoins Dogecoin (DOGE) ingehaald op het gebied van wekelijks actieve handelaren.

Degen (DEGEN) leidt momenteel alle meme-activa met 129.000 actieve handelaren, gevolgd door The Doge NFT (DOG) met 126.000. IntoTheBlock legde het als volgt uit:

“Het aantal adressen dat een asset korter dan een maand vasthoudt, wordt geclassificeerd als handelaar. Een sterke stijging van het aantal handelaren valt meestal samen met een bullish momentum. Hoewel DOGE lange tijd bijna elke maatstaf op de memecoinmarkt heeft gedomineerd, lijkt het een deel van zijn dominantie te verliezen.”

Bron: IntoTheBlock

DEGEN lanceerde in januari op de Ethereum (ETH) layer-2-schaaloplossing van Coinbase, beter bekend als Base. De memecoin staat momenteel op de 224e plaats op basis van marktkapitalisatie en wordt op het moment van schrijven verhandeld tegen $0,02351. De munt is echter in de afgelopen 24 uur met meer dan 15% gedaald.

Naast DEGEN, benadrukte tevens dat Doge NFT-tokens, gefractioneerde delen van de iconische Doge-foto die geslagen werden door Atsuko Sato en op een veiling werd gewonnen door PleasrDAO, ook flink aan populariteit gewonnen heeft. De altcoin staat momenteel op de 271e plaats qua marktkapitalisatie wordt op het moment van schrijven verhandeld tegen $0,01478 en is de afgelopen 24 uur met bijna 8% gedaald.

IntoTheBlock merkte tot slot ook op dat Dogecoin stevig voorbij het prijsniveau van $0,20 moet komen om nieuwe hoogtepunten te bereiken. Tegen die prijs hebben 32.000 adressen 3,78 miljard DOGE met verlies. Het plaatste de volgende afbeelding ter illustratie:

Bron: IntoTheBlock

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!