Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

Ethena Labs voegt Bitcoin-ondersteuning toe aan USDe

Het ontwikkelingsbedrijf achter het synthetische dollarprotocol Ethena Labs heeft Bitcoin (BTC) toegevoegd aan de ondersteuning van zijn USDe stablecoin, het vlaggenschipproduct van het bedrijf.

Ethena Labs kondigt via X aan dat het gebruik van Bitcoin ter ondersteuning van USDe “een cruciale ontsluiting is die USDe in staat zal stellen aanzienlijk op te schalen” van het huidige aanbod van $2 miljard.

USDe streeft ernaar een censuurbestendige stablecoin te zijn die zijn steun in de keten behoudt via delta-hedging gestakete Ethereum (ETH) als onderpand – een mechanisme dat wordt beschreven als een ‘internetobligatie’. Het gaat verder met:

“De ‘Internet Bond’ zal het rendement combineren dat is afgeleid van ingezette Ethereum, evenals de financiering en basisspread van eeuwigdurende en futuresmarkten, om de eerste on-chain crypto-native ‘obligatie’ te creëren die kan functioneren als een in dollars luidende spaarrekening voor gebruikers in toegestane rechtsgebieden.”

Ethena Labs stelt verder dat de grotere liquiditeit van Bitcoin en de hogere open interest op beurzen het ideaal maken voor het ondersteunen en opschalen van USDe in vergelijking met Ethereum. Het vervolgt met:

“In slechts één jaar tijd is de open interest (OI) van BTC op grote beurzen (exclusief de Chicago Mercantile Exchange) gegroeid van $10 miljard naar $25 miljard, terwijl ETH OI is gegroeid van $5 naar $10 miljard.

BTC-derivatenmarkten groeien sneller dan ETH en bieden betere schaalbaarheid en liquiditeit voor delta-hedging…

Hoewel BTC geen native staking-rendement heeft zoals ingezette ETH, zijn staking-rendementen van 3-4% minder significant in een bullmarkt wanneer de financieringspercentages >30% zijn.

De huidige omgeving is ideaal om de schaalbaarheid van USDe te optimaliseren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!