Litecoin (LTC) prijs kan met 22% stijgen, aldus analist

Volgens analist Rekt Capital bestaat de mogelijkheid dat de prijs van Litecoin (LTC) zijn opwaartse trend voortzet in de komende weken.

Deze observatie werd gedeeld op X (voorheen Twitter), waarbij werd benadrukt dat de succesvolle herbevestiging van de meerjarige macro neerwaartse trend een indicatie was dat de prijs van LTC zou kunnen stijgen.

Volgens de grafiek die hij deelde, zou de altcoin een sprong van 22,72% kunnen maken. Als dit scenario zich voordoet, zou Litecoin mogelijk $110 kunnen bereiken. Op het moment van schrijven werd LTC verhandeld voor $89,74, wat een stijging van 27,99% in de afgelopen 30 dagen laat zien.

Bovendien is de prijs van deze cryptocurrency ook in de afgelopen 24 uur gestegen.

De munt zou kunnen stijgen, maar eerst moet dit gebeuren…

Om de kans op een stijging naar de voorspelde prijs te beoordelen, kunnen we gebruik maken van de liquidatie-niveaus-indicator van Hyblock.

Deze indicator geeft de geschatte prijsniveaus aan waar grote liquidatiegebeurtenissen kunnen plaatsvinden. Voor handelaren kan inzicht in mogelijke liquidatieniveaus van anderen een voordeel bieden.

Op dit moment is er een cluster van liquiditeit van $90 tot $93, wat erop wijst dat LTC zich naar dit gebied zou kunnen verplaatsen. Als de prijs dit punt bereikt, zouden veel shortposities kunnen worden weggevaagd.

Echter, de Cumulatieve Liquidatie-niveaus Delta (CLLD) geeft een ander signaal. Een positieve CLLD betekent dat er long-liquidaties plaatsvinden.

Aan de andere kant suggereert een negatieve lezing van de CLLD short-liquidaties.

Litecoin liquidation levels showing a bearish bias

Op het moment van schrijven was de CLLD positief. Voor de prijs voedt dit een bearish vooroordeel, aangezien Litecoin een volledige retracement zou kunnen ondergaan en zijn recente winsten zou kunnen tenietdoen.

Als dit het geval is, zou de waarde van de cryptocurrency nieuwe dieptepunten kunnen bereiken voordat het richting $110 gaat.

Er dreigt een aanzienlijke liquidatie

Verder hebben we ook gekeken naar de liquidatieheatmap. Volgens Coinglass lopen veel posities het risico geliquideerd te worden als LTC blijft stijgen.

Bijvoorbeeld, wanneer de prijs $91.78 bereikt, zouden contracten ter waarde van $599,660 hun geld verliezen. Ook bij een stijging naar $93.07, zouden liquidaties in dat gebied $128,200 waard zijn op de Binance-beurs.

Litecoin liquidation heatmap

Wat betreft het handelsvolume, laten de gegevens van Santiment een stijging zien. Op dit moment heeft het handelsvolume van LTC 638,83 miljoen bereikt.

Echter, is de prijs van de altcoin in het afgelopen uur gedaald. Met het toenemende volume en de dalende prijs kan worden afgeleid dat de eerdere opwaartse beweging minder krachtig was dan voorheen.

Hierdoor zou de waarde van Litecoin kunnen afnemen. Op korte termijn zou de prijs van LTC kunnen dalen tot $85.40.

Desondanks is de voorspelling geen garantie dat de munt op korte termijn niet zou kunnen stijgen. Als er echter een sterke koopdruk op LTC wordt uitgeoefend, zou de prijs binnen korte tijd weer het $100-gebied kunnen bereiken.

Als dit niet het geval is, zou een daling waarschijnlijk zijn.

Litecoin price action and volume

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!