Hacker verplaatst 3.700 Ethereum van phishing-aanval naar Tornado Cash

Een hacker die in september 2023 een phishing-aanval heeft uitgevoerd, heeft $10 miljoen aan Ethereum (ETH) verplaatst naar de cryptomixer Tornado Cash. Het geld dat de hacker heeft gestolen, is afkomstig van een grote investeerder die destijds $24 miljoen aan ETH verloor bij de liquid staking-aanbieder Rocket Pool. Zo slaagde de hacker erin toegang tot het geld te krijgen door het slachtoffer te misleiden om verschillende transacties te ondertekenen.

Op 21 maart herkende het blockchain-beveiligingsbedrijf CertiK een verdachte transactie van een account dat gekoppeld was aan de hack van $24 miljoen, waarbij 3.700 ETH werd overgemaakt naar Tornado Cash.

“We zien een storting van 3700 ETH, wat meer dan $10 miljoen waard is, in Tornado Cash door EOA 0x8cFDAD729de89f09A188312839A0EC3b1522E107 op Ethereum. Het fonds vindt zijn oorsprong in een groot phishing-incident in september 2023, waarbij voor 24 miljoen dollar aan activa verloren ging. Blijf waakzaam!”

Hackers slaan toe op het Ethereum-netwerk

Phishing blijft een groot probleem in de wereld van cryptocurrencies. Uit de laatste gegevens blijkt dat alleen al in februari meer dan 57.000 gebruikers het slachtoffer waren van phishing-aanvallen. Tijdens deze aanvallen ging bijna $47 miljoen verloren door dergelijke oplichting. Het Ethereum-netwerk is verantwoordelijk voor 78% van deze diefstallen.

De meeste slachtoffers werden misleid via phishing-websites die verborgen waren in reacties achtergelaten door nep-accounts op het sociale netwerk X.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!