Investeringsexpert is de komende “zes tot twaalf maanden super bullish op Bitcoin”

Ondanks het feit dat de Bitcoin koers het momenteel moeilijk heeft om van zijn correctie te herstellen en momenteel zijwaarts handelt, heeft ervaren investeerder Luke Gromen aangegeven dat hij denkt dat de koningsmunt de komende maanden zal stijgen vanwege de gunstige macro-economische achtergrond.

In een nieuw interview met cryptojournalist Natalie Brunell benadrukte Gromen de schuld van bijna $35 biljoen van de Amerikaanse overheid.

Nu de staatsschuld op recordhoogte staat, denkt de macro-expert dat de Fed niets kan doen om de heropflakkering van de inflatie te stoppen, wat beleggers er uiteindelijk toe zal aanzetten om onderdak te zoeken in waardevolle activa zoals Bitcoin om hun rijkdom te behouden. Hij beschreef het als volgt:

“Ik ben in ieder geval de komende zes tot twaalf maanden super bullish Bitcoin, tactisch en strategisch, want of de Fed nu verhoogt of bezuinigt, doet er niet toe. Naar mijn mening worden de inflatie en de begrotingstekorten hoger. De enige manier waarop dit niet gebeurt, is als de dollar verzwakt. Dan zullen de begrotingstekorten feitelijk lager uitvallen.

Dus mijn keuzes zijn: hogere rentetarieven [en] meer inflatie, lagere rentetarieven [en] meer inflatie of tekorten omlaag met een zwakkere dollar [betekent] meer inflatie [en] meer vernedering.

Ik denk dat het heel goed gaat met Bitcoin en kritisch gezien zijn de fundamenten aanwezig, maar als je naar de positionering kijkt, is er nog steeds veel scepsis over Bitcoin, en zit er nog steeds meer dan $6 biljoen in geldmarktfondsen. Er is nog steeds veel bezorgdheid, er is nog steeds veel overtuiging dat de Fed: ‘O, de inflatie trekt weer aan, de Fed zal binnenkomen en de inflatie weer terugdringen.’

Nee nee nee nee nee. Ze kunnen het proberen en jij zou een terugval kunnen krijgen… Als we van de Fed gaan die dit jaar twee keer bezuinigt naar de Fed die dit jaar gaat verhogen, krijg je waarschijnlijk een uitverkoop van Bitcoin en industriële aandelen, aandelen, misschien zelfs goud… voor ongeveer een week of twee.

En dan zal er de erkenning komen van: ‘Oh god, de markt voor staatsobligaties functioneert niet goed, dat kunnen we niet hebben.’ Dus dat zal de discussie op gang brengen en uiteindelijk zullen de rentetarieven van 6% met een vertraging meer inflatoir zijn dan de 5,25%, omdat er $35 biljoen aan schulden is en deze nu als percentage van het bbp stijgt en renteverhogingen door de Fed ervoor zullen zorgen dat deze sneller stijgen als percentage van het bbp.

Dus ik ben super bullish Bitcoin omdat ik fundamentele zaken heb: ze stijgen, het is inflatie; ze wandelen niet, het is inflatoir; ze wandelen niet, het is inflatoir; ze snijden, het is inflatoir.

Als ze de wielen op de kar willen houden, moeten ze de dollar verzwakken of blijven verzwakken. Dat is allemaal goed voor Bitcoin.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!