Google integreert met Ethereum Name Service voor zoekopdrachten

Multinationaal technologiebedrijf Google lijkt de Ethereum Name Service (ENS) geïntegreerd te hebben voor de resultaten op zijn zoekmachine. De cryptoadresgegevens lijken afkomstig te zijn van Etherscan, een Ethereum-blockverkenner.

Een eerste onderzoek uitgevoerd door het crypto nieuws- en onderzoeksplatform CryptoSlate bevestigde de integratie. Volgens de uitgevoerde tests werden verschillende ENS-adressen weergegeven, waaronder Vitalik.eth, dat toebehoort aan Ethereum-medeoprichter Vitalik Buterin.

De zoekresultaten toonden adresgegevens zoals het Ethereum-saldo en het tijdstip van de laatste transactie, met gegevens verzameld van Etherscan. Op het moment van schrijven is er nog geen officiële verklaring van ENS gepubliceerd, hoewel Brantly Millegan, een voormalig lid van het ENS-ontwikkelingsteam, zijn ontdekking van de integratie deelde op X.

Google is al enige tijd betrokken bij crypto. Een eerdere update van Google stelde gebruikers in staat om Ethereum-adresbalansen rechtstreeks via de zoekmachine te controleren. Tijdens de dagen voorafgaand aan het Ethereum Merge-evenement in september 2022 werd een afteltimer geüpload door Google om de update te volgen wanneer een gebruiker zoekt naar “Ethereum” of “Ethereum Merge”.

Ondanks eerdere verkenningen van Google in crypto, omvat het significante investeringen in cryptobedrijven zoals Dapper Labs via GV (Google Ventures), zijn financiële arm. Volgens gegevens van CryptoRank heeft GV ook geïnvesteerd in het Web3-platform en BAYC-maker Yuga Labs, het gedecentraliseerde draadloze netwerk Helium, en Bitcoin-infrastructuurprovider Voltage, onder anderen.

Met deze invalshoeken in crypto heeft Google ook zijn advertentiebeleid voor crypto eind vorig jaar herzien om “Cryptocurrency Coin Trusts” op te nemen, waardoor beleggers aandelen kunnen verhandelen in trusts die digitale activa vasthouden. Als gevolg hiervan verschijnen Bitcoin ETF-producten van prominente vermogensbeheerders zoals BlackRock nu in zoekresultaten voor gerelateerde zoekopdrachten.

Het nieuws over de Google ENS-functie heeft een positieve invloed gehad op de ENS-token, die ongeveer 6% won in de 24 uur na de aankondiging, met een handel van $21.56 op het moment van schrijven. Het ENS-project heeft onlangs belangrijke mijlpalen bereikt, waaronder volledige decentralisatie en het veiligstellen van een partnerschap met domeinregistrar GoDaddy om traditionele DNS te koppelen aan Ethereum-namen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!