Gaat de Dogecoin-prijs eind maart nog de $0,2 bereiken?

De afgelopen 24 uur heeft Dogecoin een stijging van 3,98% doorgemaakt. Deze stijging wordt ondersteund door verschillende bronnen, wat leidt tot toenemende speculatie over een positieve afsluiting van maart 2024 voor DOGE. Als de huidige omstandigheden aanhouden volgens het gespecificeerde tijdschema, wordt verwacht dat de token de $0,2 grens zal overstijgen.

Een van de factoren die bijdragen aan deze bullish speculatie is de toename van whales activiteit. Er wordt gemeld dat transacties voor DOGE de afgelopen 30 dagen regelmatig de $1 miljoen hebben overschreden, wat een stijging van 600% vertegenwoordigt ten opzichte van de vorige periode. Dit resulteert in het hoogste aantal miljonairstransacties sinds mei 2021.

De prijzen hebben echter afgelopen week een correctie ondergaan, met een daling van 4,17% in de afgelopen 7 dagen. Desondanks is de waarde in de afgelopen 30 dagen gestegen tot ~$0,1556, wat een toename van 85,675 vertegenwoordigt. De marktkapitalisatie van Dogecoin heeft het naar de top van de ranglijst gebracht, waar het concurreert met de meeste meme-munten, met een stijging van ongeveer 3,88% tot een marktkapitalisatie van $22 miljard. Echter, het handelsvolume van 23 uur weerspiegelt niet volledig deze prestatie met een afname van 19,66%.

Coinbase gaat Dogecoin-futures aanbieden

Een andere belangrijke ondersteuning voor Dogecoin komt van de mogelijkheid dat Coinbase Dogecoin-futures gaat aanbieden. Deze futures zijn gepland om op 1 april 2024 live te gaan, afhankelijk van goedkeuring van de CFTC. Dogecoin staat niet alleen op de lijst; ook Litecoin en Bitcoin Cash zijn inbegrepen. Dit opent tevens de mogelijkheid voor een DOGE ETF op de markt. De lancering van Ether ETH, die mogelijk betere kansen heeft dan de Bitcoin ETF, kan echter enige tijd in beslag nemen.

Bullish sentimenten hebben Dogecoin gepositioneerd voor een betere prestatie in de toekomst. Voorspellingen suggereren dat de meme-munt het jaar zou kunnen afsluiten op $0,26. Als DOGEn de $0,2 grens niet haalt tegen het einde van maart, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat dit wel gebeurt.

Recente ontwikkelingen omvatten ook de mogelijkheid van opname van Dogecoin als betaalmethode bij de lancering van de betalingsdienst X Payments. Dit heeft geleid tot verdere speculatie over Dogecoin, vooral gezien de steun van Musk voor de munt. Het lijkt erop dat DOGE gestaag op weg is naar $0,2, maar alleen de tijd zal uitwijzen wanneer deze mijlpaal wordt bereikt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!