Ethereum ‘FUD’ zorgt voor recordverplaatsing naar gecentraliseerde beurzen

Volgens gegevens van IntoTheBlock heeft de recentelijke onzekerheid omtrent de wettelijke status van Ethereum (ETH) voor een opmerkelijke verschuiving in de marktdynamiek gezorgd. De analisten wijzen erop dat deze ‘FUD’ (Fear Uncertainty and Doubt) sentimenten cruciaal is voor de recente prestaties van de Ethereum koers.

Beleggers reageren op de onzekerheid

In de recentelijke nieuwsbrief vanuit IntoTheBlock worden er verschillende trends benadrukt voor Ethereum. Terwijl het enthousiasme voor meme-munten afneemt, zijn de transactiekosten van Ethereum met 41% gedaald. De meest opvallende ontwikkeling is echter dat er onlangs voor een recordbedrag van $720 miljoen aan ETH naar gecentraliseerde beurzen verplaatst is, wat meestal betekent dat investeerders zich klaarmaken om hun ETH te verkopen op de open markt.

Deze overdracht markeert de grootste wekelijkse netto-instroom sinds september 2022, wat erop wijst dat investeerders momenteel erg voorzichtig zijn te midden van het toenemende toezicht vanuit regelgevers in de cryptocurrency-sector.

Onlangs zijn er rapporten verschenen waarin een onderzoek naar de Ethereum Foundation door de Securities and Exchange Commission (SEC) wordt voorgesteld, wat de zorgen over de classificatie van Ethereum als een effect in de Verenigde Staten vergroot. Een dergelijke classificatie zou een aanzienlijke impact kunnen hebben op het toekomstige regelgevingslandschap voor Ethereum, inclusief de vooruitzichten voor de voorgestelde spot Ethereum ETF’s. Het zou echter ook een flinke impact kunnen hebben op de algehele cryptocurrency-markt.

Ethereum-prestaties en houdersentiment

Ondanks het lastige regelgevingsklimaat vertelt de prijsactie van Ethereum een verhaal van veerkracht onder langetermijnbezitters. Uit gegevens blijkt dat het volume Ethereum dat al meer dan een jaar in bezit is, nieuwe pieken blijft bereiken, niet afgeschrikt door de heersende FUD. Deze trend duidt op een sterk vertrouwen onder de beleggers, ook al blijven de prestaties van Ethereum achter bij Bitcoin.

De ETH/BTC-ratio zweeft net boven de 0,05 en nadert het laagste niveau sinds juni 2022. Bitcoin heeft daarentegen zijn hoogtepunt van 2021 overtroffen, terwijl de groei van ETH 32% onder zijn hoogste punt ooit blijft.

Op het moment van schrijven handelt ETH voor $3.378, waarbij de munt een prijsstijging van ongeveer 2% heeft geregistreerd in de afgelopen 24 uur. Het handelsvolume is in de afgelopen 24 uur echter met ongeveer 30% gedaald, wat zou kunnen betekenen dat de bears de overhand aan het krijgen zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!