Cardano oprichter voorspelt de toekomst van AI en ADA

Charles Hoskinson, de oprichter van Cardano (ADA), voorspelt verbeterde rekenmogelijkheden tegen 2030. Hij stelt dat tegen die tijd standaard gaming-pc’s modellen zullen kunnen draaien met een kracht die 1.000 keer groter is dan die van de huidige toonaangevende AI, Mixtral.

Hoewel deze voorspelling gebaseerd is op geavanceerde hardware en modeltraining, vereist de database zelf ook een krachtige CPU om te kunnen draaien. Hoskinson heeft deze ideeën bevestigd op zijn X-pagina, waar hij benadrukte dat de technologische vooruitgang een middel kan zijn om de uitdagingen van vandaag aan te pakken.

Het huidige landschap vereist een aanzienlijke hoeveelheid verwerkingskracht om te kunnen functioneren op het niveau van Mixtral. Hoskinsons visie omvat een tijdperk waarin complexe computerontwikkelingen plaatsvinden, wat zelfs de gemiddelde persoon de kans zou geven om betere toegang te krijgen tot deze technologie. Deze verschuiving zou naar verwachting leiden tot een zogenaamde “democratisering van AI-apps”, waarbij ze niet langer exclusief zijn voor een paar mensen met geavanceerde computers, maar eerder flexibeler en toegankelijker worden voor iedereen.

AI en Cardano: Verenigde fronten

Charles Hoskinsons interesse in AI is al lang bekend. Hij voorspelde bijvoorbeeld nauwkeurig dat prestatiegerichte open-source modellen zouden opkomen, die lokaal zouden draaien op persoonlijke apparaten en zich zouden aanpassen aan gebruikersgegevens. Deze modellen zullen individueel worden aangestuurd met gebruikersinformatie als basis.

Deze vooruitgang belooft veel potentieel en zou een tijdperk van intelligentie kunnen inluiden dat opnieuw wordt gedefinieerd door machines. Dit zou een nieuwe dimensie toevoegen aan hoe bedrijven opereren en de meest geavanceerde vormen van personalisatie en efficiëntie demonstreren.

Ondertussen blijft Cardano een pionier op het gebied van blockchain-innovatie. Rapporten van IntoTheBlock benadrukken de dominante positie van ADA in ontwikkelaarsactiviteit onder de top Layer 1-blockchains. De recente release van node v.8.9.0 onderstreept de voortdurende verbeteringen van Cardano, die gericht zijn op aspecten zoals Genesis Lite bootstrap peers, dynamische block forging logica, en transactiecertificering binnen Mithril-netwerken.

Aandacht voor de bezorgdheid van de ADA gemeenschap

Met betrekking tot de groeiende angst, onzekerheid en twijfel (FUD) over de World Mobile-partnerschap, heeft Hoskinson gereageerd op de zorgen van de Cardano-gemeenschap. Hij heeft erkend dat de toename in FUD de cyclische aard van het sentiment in de cryptoruimte weerspiegelt. Ondanks deze uitdagingen heeft Hoskinson opnieuw benadrukt hoe belangrijk partnerschappen zijn in het ecosysteem van Cardano.

Hij heeft duidelijk gemaakt dat samenwerkingen zoals die met World Mobile van cruciaal belang zijn. Ze bieden de noodzakelijke flexibiliteit om innovatieve protocollen te ontwikkelen en tegelijkertijd gebruik te maken van de veilige infrastructuur van Cardano. Bovendien heeft Hoskinson het belang van cross-chain transacties benadrukt. Dergelijke transacties versterken de netwerkwaarde en belichamen de interoperabiliteit die essentieel is voor blockchains van de derde generatie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!