Kraken start bewaardienst voor Amerikaanse zakelijke klanten

Kraken, een van de toonaangevende cryptocurrency-beurzen, heeft zijn Qualified Custody Solution onthuld, die speciaal is aangepast voor de Amerikaanse markt. Zoals onthuld, houdt Kraken Financial alle reserve-deposito’s vast, wat het de meest geschikte dienstverlener maakt voor Kraken Institutional om gekwalificeerde bewaring aan te bieden.

Wat de nieuwe Kraken bewaardienst biedt

Met de toenemende interesse van institutionele beleggers in de cryptocurrency-ruimte, is de behoefte aan bewaaroplossingen van groot belang geworden. De Qualified Custody Solution van Kraken komt tegemoet aan deze vraag door een infrastructuur te bieden die voldoet aan de strenge normen die door regelgevers in de Verenigde Staten zijn gesteld.

Kraken Financial is verantwoordelijk voor het beheren van Kraken Custody, een dienst waarmee klanten cryptocurrency-assets kunnen opslaan, beheren en overdragen. Deze dienst garandeert de veiligheid en integriteit van de digitale activa van klanten. Het platform zal meerlaagse beveiligingsprotocollen, geavanceerde versleutelingstechnieken en uitgebreide verzekeringsdekking bieden om het hoogste niveau van beveiliging te waarborgen.

Door zich te houden aan strikte regelgevingsrichtlijnen, streeft Kraken ernaar vertrouwen in te boezemen bij institutionele beleggers en deelname aan de cryptomarkt te vergemakkelijken. Naast het verbeteren van beveiliging en regelgevende naleving, vereenvoudigt de bewaaroplossing van Kraken ook het proces van het beheren van digitale activa voor institutionele beleggers.

Door de integratie met bestaande systemen vereenvoudigt het platform de bewaring en administratie van activa, waardoor klanten zich met een gerust hart kunnen concentreren op hun investeringsstrategieën.

Bovendien onderstreept de intrede van Kraken in de ruimte voor crypto-bewaring de groeiende volwassenheid van de cryptomarkt. Naarmate de institutionele adoptie toeneemt, wordt de behoefte aan betrouwbare infrastructuur en dienstverleners steeds duidelijker. Krakens bewaaroplossing positioneert de beurs als een levensvatbare concurrent voor institutionele beleggers die de complexiteit van het cryptolandschap willen navigeren.

Kraken betreedt de EU-markt

Het is opmerkelijk dat Kraken al enige tijd de Nederlandse markt op het oog heeft. Daartoe heeft de beurs met succes een registratie als Virtuele Asset Service Provider (VASP) van De Nederlandsche Bank (DNB) verkregen als onderdeel van zijn Europese uitbreiding. De registratie zette het digitale activabedrijf aan om de overname van de in Nederland gevestigde cryptocurrency-beurs Coin Meester B.V. (BCM) te overwegen.

De push van de exchange naar de Europese markt wordt gedreven door de aanwezigheid van een robuust regelgevend kader in de regio, een van de factoren die ontbreekt in de Verenigde Staten. Vorig jaar rolde de Europese Unie haar regelgevend kader voor Markten in Crypto-Assets (MiCA) uit. Naast Nederland, heeft Kraken verschillende licenties van Ierland, Spanje en Italië.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!