Chiliz gaat partnerschap aan met Franse Ligue 1 voor Fantasy Game

Toonaangevende blockchain-netwerken in de sport- en entertainmentindustrie, zoals Chiliz (CHZ), hebben hun nieuwste onderneming aangekondigd: een strategisch partnerschap met gamestudio Unagi en de Franse Professionele Voetbalcompetitie (LFP) om Coach Ligue 1 te introduceren. Dit opmerkelijke partnerschap is de eerste fantasy-voetbalgame die is ontwikkeld met de directe betrokkenheid van een voetbalcompetitie, waarbij de toewijding van Chiliz aan digitale innovatie in de sportsector wordt benadrukt en de inspanningen van de competities om controle te krijgen over productontwikkeling.

Coach Ligue 1 biedt fans van Ligue 1 Uber Eats en Ligue 2 BKT een meeslepende ervaring door hen in staat te stellen hun ultieme teams samen te stellen met behulp van digitale handelskaarten die zijn gemint op de Chiliz Chain. De LFP presenteert een duurzaam model dat het risico van licentieverloop elimineert door zijn eigen activa te creëren, terwijl het zorgt voor voortdurende betrokkenheid van fans en blijvend voordeel uit de intellectuele eigendomsrechten van de competitie.

Het spel biedt een gamified ervaring waarbij fans wekelijks kunnen strijden om nationale en wereldwijde ranglijsten te beklimmen door in-game valuta te gebruiken om nieuwe spelerspakketten te verwerven en hun teams te versterken. Met vijf niveaus van kaartzeldzaamheid variërend van Espoir tot Legende kunnen gebruikers continu deelnemen aan steeds prestigieuzere toernooien, waardoor de betrokkenheid van gebruikers op het platform wordt verhoogd.

Het nieuwste strategische initiatief van Chiliz biedt fans een unieke verzamel- en handelservaring door de beperkte beschikbaarheid en waarde van elke spelerskaart te waarborgen via blockchaintechnologie.

Chiliz blijft aandacht trekken door een toekomst te bieden waarin competities de NFT-fantasy sports-ruimte leiden, rechtstreeks eigendom hebben van inkomstenstromen, gebruikersbetrokkenheid en verkoopkansen, waarbij Coach Ligue 1 de lat op dit gebied verhoogt.

Chiliz CEO Alex Dreyfus toonde zijn enthousiasme voor het project en benadrukte het potentieel om een revolutie teweeg te brengen in de sportindustrie en nieuwe inkomstenstromen voor competities te ontsluiten. UNAGI Mede-oprichter en CEO Charlie Guillemot wees op de innovatieve ervaring die Coach Ligue 1 biedt, waarmee fans gedurende het seizoen digitale spelerskaarten kunnen verzamelen, verhandelen en concurreren.

Martin Jaglin, Digital Growth Director bij LFP MEDIA, benadrukte het belang van het partnerschap met Chiliz om Coach Ligue 1 te lanceren, waarbij een nieuwe drempel wordt gecreëerd voor competities om rechtstreeks met fans te communiceren via eigen digitale activa.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!