Bitcoin gaat de $80K voorbij wegens ETF-instroom, aldus Binance CEO

Volgens een rapport van Bloomberg heeft Binance CEO Richard Teng inzichten gegeven die wijzen op een mogelijke stijging in de waarde van Bitcoin (BTC). Teng voorspelt dat Bitcoin de $80.000-grens zou kunnen overschrijden, aangedreven door instromen van Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s).

Teng had eerder verklaard dat de cryptocurrency het jaar zou eindigen op $80.000, maar ziet het nu deze grens overschrijden “met een afnemend aanbod en aanhoudende vraag.” Tijdens een evenement in Bangkok benadrukte Teng de cruciale rol van de recente lancering van een Amerikaanse Bitcoin ETF bij het aantrekken van institutionele investeerders.

De toonaangevende cryptocurrency is dit jaar met 56% gestegen en bereikte vorige week een all-time high van bijna $73.798. Echter, volgens een rapport van Bloomberg zijn er onder investeerders zorgen gerezen over een mogelijke zeepbel, wat heeft geleid tot recente volatiliteit en verkopen.

Teng nam de rol van CEO op zich na het vertrek van medeoprichter Changpeng Zhao van Binance in november, nadat het bedrijf een verbijsterende schikking van $4,3 miljard had bereikt met Amerikaanse autoriteiten.

Recentelijk heeft de CEO volgehouden zijn positieve kijk op BTC te laten doorschemeren wanneer hem werd gevraagd naar de betekenis van het getal drie, dat hij als symbool heeft aangenomen. Tang benadrukte dat het getal zijn “toewijding” aan drie belangrijke groepsbelanghebbenden vertegenwoordigde: gebruikers, regelgevers en partners.

In het Bloomberg-rapport herhaalde de CEO dat de voorspelling zijn persoonlijke visie was, eraan toevoegend dat de Bitcoin-rally geen “rechte lijn” zou zijn. Teng gelooft dat de “ups en downs” goed zullen zijn voor de markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!