Please enter CoinGecko Free Api Key to get this plugin works.

BlackRock’s Bitcoin bezit overtreft MicroStrategy

BlackRock’s iShares Bitcoin Trust (IBIT) heeft de Bitcoin (BTC) holdings van MicroStrategy overtroffen met een netto instroom van $2,07 miljard in de week. Bovendien komt deze mijlpaal te midden van een robuuste totale wekelijkse netto instroom van Spot Bitcoin ETF’s, die op $2,23 miljard staat.

BlackRock overschaduwt MicroStrategy BTC holdings

Toen de week op vrijdag 8 maart ten einde liep, registreerden Spot Bitcoin ETF’s een netto instroom van $223 miljoen, wat een aanzienlijke afname aanduidde ten opzichte van het cijfer van donderdag. De instromen werden geleid door BlackRock’s IBIT met een aanzienlijke instroom van $336,3 miljoen, equivalent aan meer dan 4.900 BTC.

Hierdoor steeg het totale Bitcoin-bezit van BlackRock naar meer dan 196.000 BTC, waarmee het de holdings van MicroStrategy van 193.000 BTC overtrof. De update is opmerkelijk aangezien MicroStrategy de grootste institutionele belegger in Bitcoin is. Bovendien onderstreepte de aanzienlijke mijlpaal de robuuste groei van het BlackRock Bitcoin ETF als een dominante kracht in de BTC-markt.

Verder is het Beheerd Vermogen (AUM) van BlackRock’s IBIT momenteel gestegen naar bijna $13,5 miljard. Terwijl, de waarde van MSTR’s Bitcoin holdings rond de $13,25 miljard staat volgens de huidige markttrends. Per donderdag 7 maart had BlackRock’s IBIT een BTC stapel van 191.132 BTC, gewaardeerd op $12,8 miljard op dat moment.

Spot Bitcoin ETF instromen toppen $2,2 miljard

De week begon op maandag 4 maart met een vlaag van activiteit, aangezien de instromen van Bitcoin ETF’s weer momentum kregen na een korte pauze. Opvallend was dat Fidelity en BlackRock de leiding namen, met elk meer dan $400 miljoen aan instromen, wat bijdroeg aan een verbijsterend totaal van $588 miljoen. Echter, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) ervoer netto uitstromen ter waarde van $368 miljoen, wat een divergentie in beleggerssentiment tussen ETF’s en traditionele trusts benadrukte.

De volgende dag, dinsdag 5 maart, markeerde een historische mijlpaal voor de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF’s, aangezien het een ongekende toename in instromen zag. Voorlopige gegevens van Farside UK onthulden een monumentale instroom van ongeveer $662,5 miljoen, wat een robuust beleggersvertrouwen in de ETF toonde. BlackRock’s iShares Bitcoin Trust en Fidelity’s FBTC stalen de schijnwerpers, met gezamenlijk meer dan $900 miljoen aan instromen, wat de institutionele steun voor digitale activa verder verstevigde.

Ondanks een lichte dip in instromen op woensdag 6 maart, met de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF die $332,4 miljoen registreerde, bleef Fidelity schitteren met een opmerkelijke toename in investeringen, wat wijst op aanhoudende interesse in Bitcoin onder institutionele spelers. Echter, de aanhoudende uitstromen van Grayscale bleven het algemene sentiment dempen, wat de verschuivende dynamiek binnen de markt onderstreept.

Donderdag 7 maart getuigde van een historische mijlpaal voor Fidelity’s FBTC Spot Bitcoin ETF, aangezien het recorddagelijkse instromen van $473,4 miljoen registreerde. Deze opmerkelijke prestatie, bijna het dubbele van die van BlackRock’s IBIT ETF, benadrukte de groeiende invloed van Fidelity in de digitale activaruimte. De totale Bitcoin ETF netto instroom voor de dag bereikte $472,6 miljoen, wat de escalerende institutionele eetlust voor blootstelling aan Bitcoin weerspiegelt. De totale wekelijkse instroom was $2,23 miljard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!