SEC vraagt rechtbank in te grijpen in Binance.US onderzoek

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft bij de rechtbank een verzoek ingediend om verdere actie te ondernemen tegen de Amerikaanse tak van ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs Binance, Binance.US.

Volgens de SEC heeft BAM Trading Services, opererend onder de naam Binance.US, nagelaten essentiële vragen over klantactiva en andere cruciale aspecten van het lopende onderzoek te beantwoorden.

Binance.US is niet in staat of niet bereid geweest om verzoeken om informatie over de bewaring van klantactiva te beantwoorden. Hierdoor is de tussenkomst van het Hof gerechtvaardigd, aldus de advocaten van de SEC.

De SEC maakt zich vooral zorgen over de vraag of werknemers van de niet-Amerikaanse tak van Binance toegang hadden tot de activa van Binance.US klanten. De SEC beweert dat Binance.US niet heeft kunnen aantonen dat het geen toegang had tot privésleutels of andere vormen van toegang tot klantactiva.

Binance constateert substantiële en materiële schade

Ondertussen beweert Binance.US dat het volledig heeft voldaan aan alle informatieverzoeken van de toezichthouder en stelt dat de stappen van de SEC het bedrijf substantiële en materiele schade hebben toegebracht. Binance beweert dat deze ophef heeft geleid tot het verlies van bankpartners en actieve gebruikers. Het bedrijf voegde eraan toe dat deze problemen hebben bijgedragen aan het besluit om werknemers te ontslaan.

SEC sleept Binance voor de rechter

Juni 2023 heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission de crypto-industrie op zijn grondvesten doen schudden door een handhavingsactie te starten tegen ’s werelds grootste cryptobeurs, Binance. Opmerkelijk genoeg drong de SEC er bij de rechtbank op aan om activa die verband houden met Binance.US-gerelateerde entiteiten te bevriezen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!