Binance verkleint personeelsbestand vanwege regulerende druk

Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency-beurs op basis van handelsvolume, zou volgens berichten zijn personeelsbestand flink aan het inkrimpen zijn vanwege de toenemende druk van toezichthouders.

De Wall Street Journal meldt dat Binance vorige week al tientallen werknemers heeft ontslagen, waarvan sommigen te horen kregen dat hun banen overbodig waren, terwijl anderen zonder enige reden werden ontslagen.

Het rapport zegt ook dat het bedrijf plannen heeft om zijn personeelsbestand in de Verenigde Staten te verminderen.

Enkele van de topexecutives van het bedrijf, waaronder de algemeen adviseur Hon Ng, chief strategy officer Patrick Hillmann en senior vice president voor compliance Steven Christie, zijn al vertrokken.

Binance CEO Changpeng Zhao zegt dat er bij elk bedrijf personeelsverloop is en ontkent berichten waarin wordt beweerd dat de ontslagen te maken hebben met hoe hij omging met een lopend onderzoek door het Amerikaanse Ministerie van Justitie (DOJ). Hij gaf het onderstaande aan:

“Meer FUD (angst, onzekerheid en twijfel) over enkele vertrekken. Ja, er is personeelsverloop (bij elk bedrijf). Maar de redenen die de ‘nieuwsberichten’ verzinnen, zijn volledig onjuist.

Als een organisatie die in zes jaar is gegroeid van 30 naar 8.000 mensen, van 0 naar ’s werelds grootste cryptobeurs in minder dan 5 maanden na de oprichting (en sindsdien in die positie is gebleven), hebben we onze gebruikers kunnen beschermen op alle tijden en we hebben enorm veel geluk gehad dat we enkele van de beste talenten hebben die de planeet te bieden heeft.

Naarmate de markten en de wereldwijde omgeving voor crypto veranderen, naarmate onze organisatie evolueert en naarmate persoonlijke omstandigheden veranderen, is er bij elk bedrijf personeelsverloop.”

Volgens een voormalige werknemer van Binance, geciteerd in het rapport, maken Binance-executives zich zorgen dat het Ministerie van Justitie strafrechtelijke aanklachten zal indienen tegen het bedrijf en zijn topexecutive. Toch weigert Zhao af te treden, wat volgens de anonieme bron door velen in het bedrijf wordt gezien als een bedreiging voor het voortbestaan van het bedrijf.

De werknemer zegt dat de problemen bij het bedrijf deels voortkomen uit bezorgdheid dat juridische stappen van het DOJ de inspanningen van de executives om de reputatie van Binance te redden nutteloos zouden maken.

Vorige maand vroegen twee Amerikaanse senatoren naar verluidt het DOJ om de cryptocurrrency-beurs te onderzoeken wegens vermeende leugens tegen het Congres. Ook heeft de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) een rechtszaak aangespannen tegen Binance en CEO Zhao wegens vermeende schending van effectenwetten, samen met andere beschuldigingen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!