Cardano laat veelbelovende signalen zien voor prijsstijging

Na de volatiliteit in de toonaangevende cryptocurrency Bitcoin (BTC) is de aandacht verlegd naar altcoins. Volgens senior crypto-analist Ali Martinez vertoont de populaire altcoin Cardano (ADA) signalen die vergelijkbaar zijn met zijn prestaties tijdens de bull-markt van 2021.

De analist gaf aan dat de rally die de verwachtingen voor de cryptocurrency doet stijgen niet gemakkelijk zal zijn, en suggereerde dat ADA mogelijk een correctie zal ondergaan voordat het naar $10 stijgt. In december 2021 was de prijs van ADA $0,15. Tien maanden later was de prijs gestegen, en vanaf september 2021 werd er op het $3 niveau verhandeld. Dit jaar lijkt de token vastberaden om te herstellen van zijn zwakke prestaties in 2023, die uitdagend zijn geweest vanwege de stijgende trend van Bitcoin.

In de afgelopen 30 dagen is de prijs van ADA met 53,28% gestegen en wordt verhandeld op $0,77. Echter, voordat deze significante stijging plaatsvond, gaf de token al signalen af dat hij beter zou kunnen presteren. Een van de sterke punten van Cardano is de ontwikkelingsactiviteit, die dient als een consistente maatstaf voor groei. Volgens on-chain data daalde de sociale dominantie van ADA naar 0,30%. Sociale dominantie meet het discussietempo van een crypto-project vergeleken met andere projecten in de top 100.

Daarom kan de daling in sociale dominantie betekenen dat investeerders hun focus verleggen van ADA. Een afname in sociale dominantie kan echter als positief worden beschouwd wat betreft de prijsbeweging. Dit komt doordat een extreem hoge sociale dominantie vaak wijst op een lokaal hoogtepunt. Daarom kan de prijs van ADA mogelijk stijgen. Bovendien suggereren experts dat signalen van de Fibonacci-extensie aangeven dat de prijs van ADA op korte termijn zou kunnen stijgen tot $1,40. Gegevens met betrekking tot de Money Flow Index (MFI) tonen ook een toename.

Ali Martinez / X

Een hoge MFI-reading duidt op een significante instroom van kapitaal in ADA. Een reading van 80,25 suggereert dat ADA zich in overbought-gebied bevindt. Als ADA een correctie ondergaat, zou de prijs kunnen dalen naar $0,65. De prijsbeweging kan ook wijzen op een terugkeer van het vertrouwen in het ecosysteem, zoals aangegeven door Cardano’s Total Value Locked (TVL). Op het moment van schrijven was TVL gestegen tot $495,14 miljoen, wat zou kunnen betekenen dat marktspelers meer tokens in het protocol vastzetten.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!