XRP-whales verplaatsen 324 miljard tokens, terwijl Ripple-rechtszaak zich blijft ontwikkelen

XRP, de eigen cryptocurrency van Ripple Labs, is onlangs getuige was van fenomenale whale-activiteit, terwijl het nieuws over de oproep van de SEC aan rechter Torres opdook.

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) heeft onlangs een beroep gedaan op de rechtbank om de lopende deadlines voor briefings over remedies uit te stellen.

Ondertussen toonden gegevens onthuld door de blockchain-tracker Whale Alert bijna 300 miljoen XRP in beweging, wat de aandacht van de bredere cryptomarkt trok. Deze massale XRP-overdrachten vanuit whales illustreerden de verschuiving van opmerkelijke hoeveelheden XRP heen en weer van twee cryptocurrency-beurzen.

XRP whale-transacties: Een diepere duik

Volgens de gegevens van Whale Alert werd gisteren, 27 februari, 300 miljoen XRP, ter waarde van $167,70 miljoen, verzameld via Binance, ’s werelds grootste cryptocurrency-exchange. Deze transactie werd uitgevoerd door het portemonnee-adres rPz2qA93Pe…ycJR1N4iNf, wat veel aandacht trok.

Aan de andere kant dook vandaag, 28 februari, een andere transactie op die de dump van 24,05 miljoen XRP, ter waarde van $14,07 miljoen, naar Bitstamp demonstreerde. Er werd opgemerkt dat een gerenommeerde XRP-whale, …Rzn, deze transactie uitvoerde. Intrigerend genoeg is opgemerkt dat deze specifieke portemonnee regelmatig XRP naar cryptocurrency-beurzen Bitstamp en Bitso dumpt. Dit komt na de recente strategische aandelenverwerving van Ripple in de eerder genoemde beurzen.

Ondertussen, terwijl de impact van de kolossale accumulatie van whales plaatsvond, zoals hierboven vermeld, bleef de XRP prijs zijn opwaartse traject vasthouden. Daarentegen lijkt de whale-dump naar Bitstamp geen significante invloed te hebben gehad op de prijs van de nummer zes cryptocurrency van dit moment.

XRP prijsstijgingen

Op het moment van schrijven noteerde de XRP-prijs een stijging van 4,33% in de afgelopen 24 uur en wordt momenteel verhandeld op $0,5796. De marktkapitalisatie en het 24-uurs handelsvolume van het door Ripple ondersteunde token noteerden ook aanzienlijke sprongen van respectievelijk 4,31% en 66,28%.

Bovendien illustreren de gegevens van Coinglass een opmerkelijke stijging van 7,13% in de open interest, terwijl het volume met 67,12% steeg. Deze stijging in de derivatengegevens van het token duidt op een opwaartse trend in de markt, die de recente pomp van XRP weerspiegelt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!