Michael Saylor ziet Bitcoin als sterkste actief voor toekomst

Microstrategy’s uitvoerend voorzitter, Michael Saylor, ziet Bitcoin (BTC) als “het sterkste activum”. Hij gelooft dat kapitaal zal blijven stromen van andere activaklassen, zoals goud en onroerend goed, naar Bitcoin omdat de cryptocurrency “technisch superieur is aan die activaklassen”.

Saylor ging verder met te benadrukken dat de koningsmunt een exitstrategie is en Microstrategy geen plannen heeft om haar Bitcoin te verkopen. Hij legde uit:

“Er is gewoon geen reden om de winnaar te verkopen om de verliezers te kopen.”

Michael Saylor ziet Bitcoin als ‘het sterkste actief’

Michael Saylor, de uitvoerend voorzitter en voormalig CEO van Microstrategy (Nasdaq: MSTR), deelde zijn visie op Bitcoin in een interview met Bloomberg op dinsdag.

Hij werd gevraagd of het moeilijker is om nieuw Bitcoin voor Microstrategy te kopen nu er spot Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) op de markt zijn. “Ik denk dat het een zeer deugdzame cyclus is”, antwoordde Saylor, en voegde toe:

“De spot ETF’s hebben een poort geopend voor institutioneel kapitaal om naar het Bitcoin ecosysteem te stromen. De vraag naar de spot ETF’s, vooral de nieuwe, is ver in overtal van het aanbod van de miners elke dag. In sommige gevallen, tot acht tot 10 keer zoveel vraag als aanbod elke dag.”

“Dit is een stijgende vloed die alle boten gaat optillen”, benadrukte hij. “Als je kijkt naar wat deze ETF’s doen, faciliteren ze de digitale transformatie van kapitaal, en elke dag stroomt honderden miljoenen dollars aan kapitaal van het traditionele analoge ecosysteem naar de digitale economie.”

Geen plannen om te verkopen

Toen hem werd gevraagd of Microstrategy zijn Bitcoins zal verkopen en winst zal nemen in de toekomst, antwoordde Saylor: “Ik heb beroemd gezegd: ‘Ik ga voor altijd de top kopen.'” Hij legde uit:

“Bitcoin is de exitstrategie. Het is het sterkste activum.”

De voormalige CEO van Microstrategy vervolgde:

“Dus, wat we nu zien, is dat Bitcoin net is opgedoken als een activaklasse van een biljoen dollar, en het staat naast namen als Apple en Google en Microsoft. Maar het verschil tussen Bitcoin en de Magnificent Seven is dat bitcoin een activaklasse is. Het is geen bedrijf. Er is niet genoeg ruimte in de kapitaalstructuur van die bedrijven om $10 biljoen of $100 biljoen aan kapitaal te houden.”

Hij voegde toe:

“Bitcoin concurreert tegen goud, dat 10x is wat het nu is. Het concurreert tegen de S&P Index. Het concurreert tegen onroerend goed – een activaklasse van meer dan $100 biljoen – als een opslag van waarde.

Dus we geloven dat kapitaal zal blijven stromen van die activaklassen naar Bitcoin omdat bitcoin technisch superieur is aan die activaklassen. En dat het geval zijnde, is er gewoon geen reden om de winnaar te verkopen om de verliezers te kopen.”

Eerder deze maand onthulde Microstrategy dat het nu 190K Bitcoins bezit. De aan de Nasdaq genoteerde firma noemt zichzelf nu “het eerste Bitcoin-ontwikkelingsbedrijf ter wereld”. Het bedrijf beschreef:

“Wij geloven dat de combinatie van onze operationele structuur, Bitcoinstrategie en focus op technologische innovatie een unieke kans biedt voor waardecreatie.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!