Coinbase operationeel in Nigeria ondanks blokkeringsberichten

Coinbase CEO Brian Armstrong heeft berichten weerlegd dat zijn cryptocurrency-uitwisseling geblokkeerd zou zijn door Nigeriaanse autoriteiten. Hij benadrukte dat Coinbase-producten volledig operationeel zijn in Nigeria zonder enige onderbrekingen. “We hebben geen berichten of communicatie van officials in Nigeria ontvangen,” bevestigde de Coinbase-executive. Ondertussen heeft Binance naar verluidt toegegeven dat sommige gebruikers in Nigeria problemen ervaren met het toegang krijgen tot zijn platform.

Armstrong legde uit dat de rapporten betreffende Coinbase “onjuist” zijn voor zover hij kan beoordelen, en benadrukte dat Coinbase-producten nog steeds operationeren zonder enige onderbrekingen. Verder deelde de baas van Coinbase dat zijn bedrijf geen berichten of communicatie van officials in Nigeria heeft ontvangen.

Ondertussen heeft Binance bevestigd aan Bloomberg News dat sommige gebruikers in Nigeria problemen ervaren met het toegang krijgen tot zijn platform. Desalniettemin benadrukte de woordvoerder van de crypto-uitwisseling dat “de fondsen van gebruikers veilig zijn.”

Op woensdag beschuldigde Bayo Onanuga, een speciaal adviseur van de Nigeriaanse President Bola Ahmed Tinubu, Binance in een post op X van het “flagrant vaststellen van wisselkoersen voor Nigeria” en “het kapen van de rol van CBN [Centrale Bank van Nigeria].” Hij voegde toe: “Binance, geconfronteerd met regelgevende confrontaties in veel landen, en verstoringen veroorzakend in de valutamarkt, zou niet mogen toegestaan worden om de waarde van de Naira te dicteren, niet op zijn crypto-uitwisselingsplatform.” Onanuga benadrukte:

“Crypto zou verboden moeten worden in ons land anders zal dit bloeden van onze valuta ongehinderd doorgaan.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!