Grayscale wil een nieuwe ETF lanceren die privacymunten zoals Zcash volgt.

Grayscale zoekt goedkeuring van de SEC voor een nieuwe Exchange-Traded Fund (ETF), die de prestaties van bedrijven en protocollen op het gebied van gegevensprivacy zal volgen, zoals Zcash.

In een regelgevende indiening bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) zei Grayscale Investments dat het van plan is een nieuwe ETF uit te rollen, die minstens 80% van zijn netto-activa zal investeren in aanbieders van oplossingen voor gegevensprivacy, op blockchain gebaseerde privacyoplossingen en protocollen zoals Zcash (ZEC).

De zogenaamde Grayscale Privacy ETF (PRVC) zal niet rechtstreeks investeren in crypto maar zal de Indxx Data Privacy Index volgen, die zich richt op vijf subthema’s zoals cyberbeveiliging en privacybehoudende protocollen. De ETF is ook van plan om ongeveer 10% toe te wijzen aan de privacygerichte protocollen via ZCSH, Grayscale’s Trust voor Zcash.

Grayscale gaf aan dat de ETF een scoringsysteem gebruikt om bedrijven te selecteren op basis van hun inkomsten uit het segment gegevensprivacy. Bedrijven met minstens 50% van de inkomsten toegeschreven aan relevante subthema’s en die zich houden aan gegevensprivacyregelgeving zoals GDPR en CCPA zouden hogere scores krijgen, aldus het document.

Ondanks de indiening worden ZEC en andere op privacy gerichte cryptocurrencies momenteel geconfronteerd met tegenwind van gecentraliseerde exchanges, omdat zorgen over hun mogelijke gebruik in illegale activiteiten blijven opkomen. In januari kondigde Binance aan dat het van plan is “Monitoring Tag”-dekking uit te breiden om 10 extra tokens op te nemen, waaronder Monero (XMR) en Zcash.

Binance verduidelijkte dat tokens met zijn “Monitoring tag” strenge controle ondergaan vanwege hun verhoogde volatiliteit, onderhevig aan regelmatige beoordelingen om te zorgen voor naleving van de noteringscriteria. Het platform waarschuwde gebruikers dat het niet voldoen aan deze normen kan leiden tot het schrappen van tokens.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!