Polygon gaat Proof of Humanity-protocol met palmherkenning lanceren

Na de pogingen van WorldCoin (WLD) tot Proof of Humanity (PoH)-verificatie, slaat Polygon Labs de handen ineen met Animoca Brands en The Human Institute om de palmherkenningsblockchain, Humanity Protocol, te lanceren.

Het Humanity Protocol-account op X kondigde de lancering aan op 20 februari, met een link naar een post op Medium. Opmerkelijk genoeg heeft het artikel een persbericht gedateerd “20 februari 2023”, ondanks dat het op dezelfde dag in 2024 is geplaatst.

Bovendien vermeldt het persbericht Polygon Labs en Animoca Brands als partners van het Human Institute in deze onderneming. Polygon Labs is de ontwikkelaar van Polygon (MATIC) en Animoca Brands is een bekende durfkapitalist die actief is op de cryptomarkt. Animoca Brands heeft op X uitgesproken, waarbij het partnerschap wordt bevestigd.

Er is echter niet genoeg informatie beschikbaar over het Human Institute, ondanks dat het wordt beschreven als “een toonaangevende organisatie”. Het Human Institute lijkt een recent opgerichte instelling te zijn om het Humanity Protocol te ontwikkelen, zoals beschreven op zijn website:

“De opkomst van kunstmatige intelligentie zal verstrekkende gevolgen hebben voor alle facetten van de mensheid. Het Human Institute streeft ernaar alle mensen te versterken met wetenschap, technologie en kapitaal. We bouwen Humanity Protocol als het eerste echt Sybil-bestendige netwerk van blockchains.”

Het persbericht beschreef de “Gebruikersgerichte palmherkenning” van Humanity Protocol als een revolutionaire technologie voor de consensusvalidatie van Proof of Humanity. Yat Siu, mede-oprichter en uitvoerend voorzitter van Animoca Brands, benadrukte:

“Bestaande Proof-of-Personhood-technologieën kunnen ingrijpend, complex of belastend zijn. Door gebruik te maken van de geavanceerde technologie met niet-invasieve biometrie die aan de basis ligt van het Proof-of-Humanity-consensusmechanisme, bouwt Humanity Protocol een gebruikersgericht ecosysteem dat miljoenen mensen kan onboarden naar een verifieerbare digitale identiteitsoplossing die echt gedecentraliseerd is en de principes van ware digitale eigendom respecteert, waarbij betere gelijkheid en inclusie voor alle deelnemers mogelijk worden gemaakt.”

Interessant is dat de aankondiging toekomstige beloningen voor gebruikers in het vooruitzicht stelt die hun menselijkheid kunnen bewijzen aan de hand van het palmherkenningsmodel. Dit is een vergelijkbare benadering als wat Worldcoin introduceerde in 2023 via de scan van het oogbal. In augustus uitten experts privacyzorgen met betrekking tot het ID-systeem van WLD.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!