Santiment voorspelt grote correctie voor altcoins

Een prominente crypto-analysefirma waarschuwt dat de digitale activamarkten mogelijk op de rand staan van een correctieve beweging.

Santiment zegt op het social mediaplatform X dat de interesse in altcoins de afgelopen dagen is toegenomen te midden van een marktbrede rally.

Volgens de analysefirma zijn de vermeldingen van de termen “alt”, “altcoins” en “altcoin” op sociale media abrupt gestegen tegen het einde van vorige week, wat suggereert dat handelaren tekenen van exuberantie tonen.

“Terwijl de totale marktkapitalisaties van crypto deze week omhoog schoten (+5,9%) en het volume steeg (+65,4% ten opzichte van de vorige week), is de interesse in altcoins gestegen. Wanneer dit gebeurt terwijl de prijzen stijgen, kan dit een teken van hebzucht zijn.”

Bron: Santiment/X

De analysefirma zegt ook dat de bredere cryptomarkten een bullish trend lijken te volgen die begon in oktober – de maand waarin Bitcoin (BTC) en altcoins begonnen te getuigen van stijgingen.

Met de markten die tekenen van hebzucht vertonen, waarschuwt Santiment dat een periode van terugval aan de horizon kan liggen voor Bitcoin en altcoins:

“De prijsstijging van Bitcoin met +13% in de afgelopen week heeft handelaren ertoe gebracht om talrijke nieuwe steun- en weerstandsmijlpalen te speculeren, met $50.000 breed verwacht. Ironisch genoeg, toen deze prijsniveaus werden overschreden, hebben altcoins het script omgedraaid in de openingsuren van het weekend terwijl de menigte overdreven gefocust werd op de prijs van BTC. De trend gedurende de bull-cyclus die begon in oktober is geweest:

  • Bitcoin geniet van een geïsoleerde pomp, menigte wordt BTC dominant
  • Winsten worden gedistribueerd naar altcoins, menigte wordt hebzuchtig
  • Bitcoin trekt zich mild terug, altseason eindigt veel drastischer.

Monitor hoe de menigte dit weekend reageert op deze 2e stap in de cyclus, en of ze beginnen met het verhogen van open interesse niveaus op speculatieve alts. Zo ja, dan komt stap 3 waarschijnlijk snel.”

Bron: Santiment/X

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld tegen $48.196, een stijging van 1,41% in de laatste 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!