BlackRock overweegt om haar Bitcoin-bezit te vergroten

BlackRock’s Chief Investment Officer Rick Rieder heeft in een recentelijk interview op de Take On the Week-podcast aangegeven dat het bedrijf zou kunnen overwegen om haar Bitcoin (BTC)-bezit te vergroten.

In het gesprek zei Rieder, die toezicht houdt op de wereldwijde vastrentende waarden en hoofd is van de wereldwijde toewijzing bij BlackRock, dat de vermogensbeheergigant slechts een “zeer kleine” hoeveelheid BTC heeft. Hij gaf echter aan dat de blootstelling van BlackRock aan BTC mee zou kunnen evolueren met de publieke houding ten opzichte van de belangrijkste cryptovaluta qua marktkapitalisatie. Hij beschreef het als volgt:

“De tijd zal leren of het een groot onderdeel gaat uitmaken van het asset-allocatieraamwerk… Ik denk dat mensen zich er in de loop van de tijd steeds meer op hun gemak bij gaan voelen.

Als er steeds meer ontvankelijkheid is, hebben we nu meer producten die mensen kunnen gebruiken om zich meer op hun gemak te voelen met het bezitten ervan, het kopen, verkopen en liquideren ervan… Naarmate er steeds meer mensen zijn die het als een bezit adopteren, denken we dat het opwaartse potentieel is reëel, wat onlangs is onderkend.”

BlackRock, momenteel de grootste vermogensbeheerder ter wereld, heeft vorige maand met succes zijn iShares spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) gelanceerd en heeft naar verluidt miljarden dollars aan BTC verzameld om dit te ondersteunen.

In een interview op CNBC’s Squawk Box zei Larry Fink, CEO van BlackRock, dat hij gelooft dat Bitcoin een legitieme waardeopslag is die bescherming kan bieden tegen tijden van onzekerheid – vergelijkbaar met goud, maar met de toegevoegde bonus van een schaarser aanbod. /g=Hij gaf het volgende aan:

“Ik geloof in [Bitcoin] omdat ik geloof dat het een alternatieve bron is voor het aanhouden van rijkdom. Ik geloof niet dat het ooit een munt zal worden. Ik geloof dat het een beleggingscategorie is. Ik denk dat we digitale valuta gaan creëren. We gaan de technologie ervoor gebruiken. We gaan de blockchain gebruiken…

Ik geloof dat Bitcoin stijgt als de wereld banger is, als mensen bang zijn voor geopolitieke risico’s, als ze bang zijn voor hun eigen risico. Het is niet anders dan wat goud gedurende duizenden jaren vertegenwoordigde. Het is een beleggingscategorie die u beschermt. En in tegenstelling tot goud, waar we nieuw goud produceren, zitten we bijna aan het plafond van de hoeveelheid Bitcoin die zal worden gecreëerd.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!