Crypto nadert zijn “iPhone-moment”, volgens algemeen partner van Andreessen Horowitz (a16z)

Chris Dixon, algemeen partner bij investeringsgigant Andreessen Horowitz (a16z), gaf in een recent interview aan dat de crypto-industrie mogelijk de adoptiefase van de iPhone nadert.

In een nieuw interview met Laura Shin op de Unchained Podcast verwees Dixon naar de evolutie van de smartphone halverwege de jaren 2000, toen de iPhone eindelijk een product opleverde dat uiteindelijk tot massale adoptie zou leiden.

Nadat de iPhone aansloeg, zei Dixon dat de smartphone-industrie een ‘sweet spot’ heeft bereikt waar in korte tijd een spervuur aan zeer populaire apps werd ontwikkeld voor mobiele gebruikers, zoals Uber, Instagram en Snapchat. Hij benadrukte dat crypto nog niet hetzelfde moment heeft gehad, maar dat het waarschijnlijk wel in zicht komt:

“Ik was erbij tijdens de vroege iPhone-applicatiegolf en wat er gebeurde is dat je een periode van dertien jaar had waarin mensen probeerden smartphones te maken. De iPhone kwam uit in 2007, en de smartphone-innovatie in Silicon Valley begon waarschijnlijk 15 jaar vóór de iPhone. Net als bij General Magic waren er in de jaren 2000 een aantal mensen die smartphones probeerden te maken.

En toen kwam de iPhone uit, en die zorgde uiteindelijk voor de infrastructuur, voor de telefoon. En toen was er een jaar lang zaklamp-apps, en ongeveer een jaar later begon je ondernemers te zien binnenkomen en ik was op dat moment eigenlijk een actieve investeerder.

Als je naar de gegevens kijkt, was het tussen 2009 en 2011 toen bijna alle top-apps werden gestart, dat wil zeggen Uber, Snap, Instagram – ze zaten allemaal in dat bereik.

En dus op een gegeven moment heb je dit soort goede punten in de computerevolutie bereikt en ik denk niet dat we er nog zijn, we hebben ons ‘iPhone-moment’ nog niet gehad in crypto, maar ik denk wel dat veel tekenen wijzen erop dat dit in de nabije toekomst zal gebeuren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!