Grote Bitcoin-investeerders blijven hun munten vasthouden, aldus on-chain statistiek

Een on-chain Bitcoin-statistiek suggereert dat houders van BTC momenteel zeer veel vertrouwen hebben in de kracht van de koningsmunt en aarzelen om hun munten los te laten, aldus een Glassnode-analist.

In een nieuwe video-update, die op het social mediaplatform X geplaatst is, kijkt de leidende on-chain-analist van Glassnode, met de gebruikersnaam Checkmatey, naar de Bitcoin-bullmarket-correctie-drawdown-statistiek, die meet hoe ver de prijs is gedaald ten opzichte van het hoogtepunt na elke belangrijke rally.

Volgens Checkmatey zijn de recente koersdalingen van Bitcoin uniek oppervlakkig geweest in vergelijking met eerdere bullruns. Hij gaf tevens aan dat de maatstaf suggereert dat de huidige houders van BTC historisch sterk zijn en terughoudend zijn om hun munten te verkopen, zelfs na de goedkeuring van exchange-traded funds (ETF’s), wat grotendeels werd beschouwd als een ‘sell the news’-gebeurtenis. Hij zegt het volgende in zijn video:

“Wat betreft de pure prijs is dit vrijwel een heel jaar mijn favoriet geweest, want waar we eigenlijk naar kijken is, opnieuw, het verankeren van elke cyclus op wat het dieptepunt ook was. Wat is de maximale piekopname? Dus wat de hoogte ook is die we in die cyclus hebben bereikt, wat is de piekdaling?

In alle voorgaande cycli hebben we tijdens die opwaartse trends zeer, zeer regelmatige correcties van 25%, 30%, soms 60% en 50% gezien.

Het is duidelijk dat je het over die 60% en 50% [correcties] hebt over maart 2020 en verschillende soortgelijke gebeurtenissen, maar je kunt zien dat we met deze opwaartse trends behoorlijk substantiële dalingen krijgen.

En dat hebben we gewoon niet gehad. Zelfs in de post-ETF-fase, die echt een beetje schuimig werd, hebben we slechts een correctie van ongeveer 20% gezien. Dus in zekere zin vertelt het je dat er een interessante balans is tussen zowel steun aan de koopkant, maar ook een zeer, zeer sterke terughoudendheid bij bestaande houders om hun munten daadwerkelijk te liquideren.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!