Februari kan slecht nieuws betekenen voor de XRP koers

XRP, de native cryptocurrency van Ripple Labs, maakt zich op voor potentiële uitdagingen in februari, waarbij historische gegevens duiden op een mogelijke daling met dubbele cijfers. Nu januari 2024 zijn einde nadert, zijn de prijsbewegingen van de top 10 cryptocurrency plat geweest, wat aanleiding geeft tot bezorgdheid onder XRP-enthousiastelingen over wat februari zou kunnen brengen. Deze zorgen zijn volgens een analyseplatform vrij terecht.

CryptoRank, een platform voor prijsanalyse van crypto-activa, onthult een historische trend die wijst op een substantieel XRP-verlies in februari 2024. Als weerspiegeling van de trend van elk jaar in januari sinds 2014, wordt verwacht dat XRP een rendement op de investering (ROI) van -12,4% zal behalen. Dit zet een pessimistische toon voor de overgangen van maand tot maand.

XRP’s historische tegenwind van februari

Maandelijks rendement XRP (USD): CryptoRank

De prijsgrafiek van CryptoRank toont een historisch patroon waarbij XRP februari consequent met verliezen afsluit. De gemiddelde winstgevendheid voor de maand bedraagt -5,15%, met een mediaanwaarde van -8,12%. Hoewel zich in 2022, 2016 en 2019 uitzonderingen voordeden met positieve sluitingen, duidt de algemene trend op uitdagende tijden voor XRP.

Analist adviseert voorzichtigheid

Ali Martinez, een veel gevolgde analist in de cryptomarkt, werpt licht op het belang van het weerstandsniveau van $0,55 voor XRP. Een doorbraak boven of onder dit niveau zou het lot van de crypto op de korte termijn kunnen bepalen. Martinez suggereert dat een doorbraak onder de $0,55 ervoor zou kunnen zorgen dat XRP verder daalt naar het prijsgebied van $0,34.

Hoewel historische gegevens en meningen van deskundigen inzichten bieden, blijft de cryptomarkt inherent onvoorspelbaar. XRP-houders worden dringend verzocht voorzichtig te zijn en zich voor te bereiden op mogelijke uitdagingen in februari, waarbij ze de belangrijkste weerstandsniveaus en marktontwikkelingen nauwlettend in de gaten houden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!