Analist benadrukt sterkte van Bitcoin, ondanks recente daling onder $40k

Een handelaar die de crypto-uitbraak van 2023 heeft meegemaakt, zegt dat Bitcoin (BTC) er nog steeds sterk uitziet, zelfs nadat het vorige week onder de $40.000 zakte.

In een nieuwe strategische sessie vertelt de pseudonieme analist DonAlt aan zijn 56.700 YouTube-abonnees dat, hoewel de goedkeuring van Bitcoin exchange-traded funds (ETF’s) uitliep op een ‘sell the news’-gebeurtenis, BTC erin slaagde om een totale prijsinstorting te vermijden.

Volgens de handelaar is het uitblijven van immense BTC-verkoop een constructief teken voor de crypto-koning:

“Ik vind deze prijsactie van de laatste paar dagen goed. Ik denk gewoon in het algemeen met hoe de ETF uitgespeeld is en hoe we de ‘sell the news’-gebeurtenis kregen, zou je redelijkerwijs verwachten dat prijzen lager zouden gaan. Maar ze waren erg terughoudend om dat te doen, en elke keer als ze dat deden was het slechts een beetje een druppel in plaats van de typische ‘sell the news’-ding waar je gewoon enorme volumes krijgt en het volledig ineenstort.

Het zou genoeg kunnen zijn. Ik ben niet meer in het bearteam. Als iets, ben ik in het wil-bull-zijn-team.”

De handelaar zegt ook dat Bitcoin lijkt te consolideren binnen een sterke opwaartse trend. Hij zegt dat BTC waarschijnlijk zijn bullish momentum zal terugwinnen zodra het weerstand op $44.000 doorbreekt:

“Als je naar het wekelijkse tijdsbestek kijkt, als het zo sluit en begint uit te breken boven de $44.000… is er geen goede reden om bearish te zijn. Natuurlijk kan het daarna naar beneden gaan, maar gewoon vanuit een TA (technische analyse) perspectief, is dit letterlijk zo zijwaarts als het maar kan in een zeer sterke trend.

Je zou verwachten dat als dat zijwaartse bereik naar boven breekt, je gewoon doorgaat.

Het ziet er niet te slecht uit als het zo doorgaat voor het weekend en dan hebben we maandag een beetje een sterke vertoning. Ik ben niet tegen deze grafiek.”

Op het moment van schrijven handelt Bitcoin voor $42.416, een stijging van meer dan 9% ten opzichte van zijn zevendaagse dieptepunt van $38.678.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!