VS plant verkoop van $130 miljoen aan Bitcoin van Silk Road

De opkomst van Bitcoin (BTC) boven de grens van $40.000 wordt, als gevolg van recente ontwikkelingen, met enorme uitdagingen geconfronteerd. Een reeks gebeurtenissen heeft aanzienlijke druk uitgeoefend op de cryptocurrency-markten. Terwijl de zorgen rond Tether en Binance grotendeels zijn afgenomen, blijft de aanhoudende impact van Mt. Gox en Silk Road een schaduw werpen op de markt.

$130 miljoen aan BTC zal verkocht worden

In een opmerkelijke stap heeft de Verenigde Staten haar voornemen kenbaar gemaakt om voor $130 miljoen aan in beslag genomen BTC van de inmiddels ter ziele gegane dark web-marktplaats Silk Road te veilen. Parralel met dit is Mt. Gox, een cryptocurrency-beurs die in 2014 ten onder gegaan is, deze week met de schuldeisers in gesprek gegaan.

De kennisgeving dient als een oproep aan personen met potentiële claims op de activa om naar voren te treden. Als er geen claims worden ingediend, wordt verwacht dat de verkoop binnen de komende twee maanden zal plaatsvinden.

Gezien het feit dat de activa van de Silk Road tijdens een dark web-operatie in beslag zijn genomen, is het onwaarschijnlijk dat er claims zullen plaatsvinden. Als gevolg hiervan is de VS klaar om de verkoop vóór april officieel uit te voeren.

Geen grote zorgen voor de markt

Hoewel dit cijfer tijdelijk van invloed kan zijn op de markt, is de omvang ervan relatief klein in vergelijking met de GBTC-terugbetalingen, waardoor er geen directe noodzaak voor paniek is onder beleggers.

De kern van de zaak ligt in de dreigende beslissing of de VS ervoor kiest om binnen dit kwartaal andere BTC-activa, gewaardeerd in de miljarden, te liquideren. Bovendien zal de verwachte voltooiing van de Mt. Gox-distributie tegen het einde van het jaar een belasting van een miljard dollar op de markt veroorzaken, waardoor de uitdagingen die voor ons liggen nog groter worden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!