Analist: Bitcoin kan corrigeren tot $15.000

Analist Benjamin Cowen gelooft dat Bitcoin (BTC) op het punt staat een correctiefase in te gaan, vergelijkbaar met eerdere marktcycli, nu de cryptokoning rond de $40.000 schommelt.

In een nieuwe strategie-sessie vertelt Cowen aan zijn 789.000 YouTube-abonnees dat Bitcoin historisch gezien een enorme marktcorrectie heeft doorgemaakt als het de halvering nadert.

Elke vier jaar ondergaat Bitcoin een halveringsevenement, wanneer de beloningen voor miners worden gehalveerd. De volgende halvering wordt verwacht in april.

Volgens Cowen ziet de pre-halveringscorrectie typisch Bitcoin dalen om de 100-weken simpele voortschrijdend gemiddelde (SMA) te testen:

“We hebben ook de 100-weken SMA getest rond deze tijdlijn, hetzij in het late deel van dat pre-halveringsjaar of de vroege fase van het halveringsjaar. We hebben het hier getest [rond november 2011] in die cyclus, net voordat het halveringsjaar arriveerde. Twee cycli geleden [in 2016] hebben we de 100-weken SMA getest in januari, februari van het halveringsjaar.

En dan de laatste cyclus [in maart 2020] hebben we het getest.

Je kunt zeggen, ‘Nou, we hebben het alleen getest vanwege de pandemie,’ maar het is elke cyclus gebeurd. En we vielen er zelfs onder. Vergeet het testen. We gingen naar de 100-weken SMA en vervolgens daalden we nog eens 45% daarvan in de laatste cyclus…

Raad eens waar dat je vandaag zou brengen? Een daling van 45% onder de 100-weken SMA [op $28.176], dat zou je terugbrengen naar de vorige dieptepunt [op $15.355].”

Bron: Benjamin Cowen/YouTube

Bitcoin wordt verhandeld voor $40.004, ongeveer 3% lager in de laatste 24 uur.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!