Ripple CEO ziet het nut niet van Dogecoin

Tijdens de onlangs gehouden jaarlijkse bijeenkomst van het World Economic Forum (WEF) in Davos, Zwitserland, maakte Brad Garlinghouse, CEO van Ripple, als lid van een panel een opmerking over de memecoin Dogecoin (DOGE), waarbij hij benadrukte dat hij de use-case ervan nog moet ontdekken.

Ripple CEO over het nut van Dogecoin

Garlinghouse uitte zijn scepsis over de gebruiksscenario’s van DOGE en voegde eraan toe dat hij het nut en het doel van de munt niet ziet. Bovendien wees hij Tesla-baas Elon Musk aan als de centrale speler op de markt voor memecoins, wat op zijn beurt heeft bijgedragen aan de populariteit van het token in het crypto-ecosysteem.

In reactie op de verklaring van Garlinhouse, vergeleek Dogecoin mede-oprichter Billy Markus, in de volksmond op X bekend als Shibetoshi Nakamoto, DOGE met BTC. Voor Markus zijn er slechts een paar kleine variaties die DOGE qua marktkapitalisatie anders maken dan de grootste cryptocurrency. Hij zei het volgende:

“Het super domme hieraan is dat Dogecoin in wezen hetzelfde is als Bitcoin, met licht verschillende parameters en een hondenmascotte.”

Hij bekritiseerde de opmerking van Garlinhouse verder door deze gelijk te stellen aan het verkrijgen van inzicht in de euro en door te zeggen dat de yen onzin is. Volgens Markus waren dit “slechts kleine hersentjes die deden alsof ze slim waren”.

In een recentere post liet de CEO van Ripple zien dat hij het echter niet hierbij laat zitten, aangezien hij besloot om terug te slaan met nog een vergelijking.

De analogie tussen de USD en de Zimbabwaanse dollar

In eerste instantie erkende hij de tegenstelling tussen Markus en verklaarde dat hij het punt begreep dat hij maakte met de analogie van de euro en de yen. Hij beweerde zelfs dat hij het er in sommige opzichten mee eens was, maar opperde dat een beter scenario het vergelijken van de Amerikaanse dollar met de Zimbabwaanse dollar zou zijn. Beide valuta’s delen dezelfde titel, maar zijn niet hetzelfde in termen van waarde en gebruiksscenario’s.

De USD is een van de wereldwijd erkende standaarden in termen van nationale valuta en wordt door veel handelaars algemeen aanvaard. Opmerkelijk is dat de USD, in tegenstelling tot de Zimbabwaanse dollar, voor grensoverschrijdende transacties wordt gebruikt als de mondiale reservevaluta. Als we dit terugnemen naar Bitcoin en DOGE, was dit Garlinhouse’s manier om te zeggen dat het nut van Bitcoin groter is dan dat van Dogecoin.

De laatste reactie van de CEO van Ripple lijkt Markus geraakt te hebben, aangezien hij uiteindelijk besloot het bericht te verwijderen waarin hij aanvankelijk de vergelijkingen maakte.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!