Gerenommeerde journalist maakt XRP-gemeenschap belachelijk

De algehele crypto-gemeenschap is groot, echter is het veelal onderverdeeld in verschillende sub-gemeenschappen. Geen één gemeenschap is echter zo sterk als de XRP-gemeenschap. Het is dan ook opvallend dat een top financieel journalist besloten heeft om juist deze gemeenschap, beter bekend als de XRP Army, belachelijk te maken.

De ervaren financiële journalist Charles Gasparino voerde onlangs een scherpe discussie met voorstanders van XRP, de cryptocurrency geassocieerd met het technologiebedrijf Ripple. Gasparino’s post, druipend van ironie, nam XRP in de zeik. De verslaggever stelde zich een wereld voor waarin complottheorieën van de controversiële gemeenschap in Davos worden besproken. Hij zei het volgende:

“Ja Ripple en XRP zijn wereldberoemd; ETHGate wordt momenteel besproken in Davos; de paus is een gebedsdienst begonnen voor alle XRP-houders die zoveel geld hebben verloren toen de prijs daalde van $3; Het Witte Huis heeft een taskforce opgericht…”

BlackRock XRP ETF?

De XRP-gemeenschap gonsde onlangs van speculaties na de dubbelzinnige opmerking van BlackRock CEO Larry Fink over een potentiële XRP exchange-traded fund (ETF). Gasparino verduidelijkte echter dat Fink misschien niet weet wat XRP eigenlijk is, en daarom moet de gemeenschap niet te veel in zijn dubbelzinnige antwoord lezen.

Met deze afwijzende opmerking maakte de journalist zich echter niet populair in de XRP-gemeenschap, wat aanleiding gaf tot de hierboven genoemde sarcastische post.

Fink, die Bitcoin ooit met scepsis bekeek, erkent nu het potentieel ervan en weerspiegelt de zich ontwikkelende houding van de financiële sector ten opzichte van digitale valuta. De financiële kolos lijkt echter niet klaar te zijn om meer geheimzinnige cryptocurrencies zoals XRP te omarmen.

Gasparino’s geschiedenis met de XRP-gemeenschap

Dit is niet de eerste keer dat Gasparino in conflict komt met de XRP-gemeenschap. Een recente verhitte discussie op sociale media markeert een nieuw hoofdstuk in de voortdurende vete tussen de journalist en XRP-aanhangers.

Gasparino, bekend om zijn ongecompliceerde berichtgeving, heeft eerder complottheorieën van sommige leden van de XRP-gemeenschap afgewezen. Deze theorieën omvatten vaak beschuldigingen tegen de voormalige voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), Jay Clayton, en zijn acties tegen Ripple.

Gasparino’s botte afwijzing van deze theorieën als “idioot” heeft de controversiële relatie tussen hem en de voorstanders van XRP nog verder aangewakkerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!