Analist voorspelt Bitcoin shortsqueeze naar $55.000

Een veel gevolgde cryptostrateeg gelooft dat Bitcoin (BTC) op het punt staat een grote rally te maken naar een nieuw tweejarig hoogtepunt.

De pseudonieme analist Credible Crypto vertelt zijn 364.900 volgers op het socialemediaplatform X dat Bitcoin rijp is voor een bullish ommekeer.

Volgens de analist heeft de abrupte correctieve beweging van BTC naar een dieptepunt van zeven dagen van $42.449 overbelaste handelaren weggespoeld, waardoor BTC in een positie komt om te rallyen naar $55.000 – een niveau dat voor het laatst werd gezien in december 2021:

“Dieptepunten genomen, financiering teruggezet naar neutraal, eeuwige premie weer vlak, en een beetje van een open interest flush van sommige gehefboomde longs. Dit is waar ik wil kijken naar een ommekeer terug naar de bovenkant.”

Bron: Credible Crypto/X

Credible Crypto merkt op dat Bitcoin een short squeeze zou kunnen meemaken als BTC boven de $44.000 komt.

Een short squeeze gebeurt wanneer handelaren die een activum lenen tegen een bepaalde prijs in de hoop het voor minder te verkopen om het verschil in hun zak te steken, gedwongen worden om de activa die ze hebben geleend terug te kopen als het momentum tegen hen in gaat, waardoor verdere rally’s worden getriggerd.

Zo zegt Credible Crypto:

“Als we weer boven de $44.000 kunnen komen, moeten shorts knijpen en de rest regelen, waardoor we terug naar $47.000+ gaan.”

Credible Crypto is niet de enige analist die gelooft dat BTC een rally boven de $47.000 kan ontketenen. Handelaar Justin Bennett vertelt zijn 110.700 volgers op het socialemediaplatform X dat Bitcoin momenteel consolideert binnen een breed bereik:

“BTC heeft zojuist de steun van $41.240 getest.

Het is nog steeds een kwestie van of het $44.000 opnieuw kan claimen voor een run op $48.000.

Voorlopig bereikgebonden.”

Bron: Justin Bennet/X

Op het moment van schrijven is Bitcoin $43.052 waard.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!