Ethereum-whales vergaren bijna $1 miljard aan ETH

Ethereum-whales (ETH) hebben bijna $1 miljard aan de op één na grootste cryptocurrency per marktkapitalisatie vergaard in de afgelopen maand, omdat de prijs van deze cryptocurrency niet zo goed presteert als die van Bitcoin (BTC) zelf.

Volgens gegevens gedeeld door de gerenommeerde cryptocurrency-analist Ali Martinez hebben Ethereum-whales de afgelopen maand meer dan 410.000 ETH-tokens verkregen, terwijl hun bezittingen gestaag bleven toenemen gedurende de gehele maand december.


Op dit moment staat de Ethereum koers op $2.300, na een daling van meer dan 2% in de afgelopen week. Gedurende de laatste 12 maanden is de waarde van deze cryptocurrency met ongeveer 78,5% gestegen, te midden van een bredere marktherstel in de wereld van crypto, terwijl BTC in dezelfde periode met 170% omhoog ging.

Cryptocurrency-beleggingsproducten in het afgelopen jaar zijn ongeveer $2,2 miljard aan instroom gezien, waarbij Bitcoin-gerichte producten het grootste deel van deze fondsen vertegenwoordigden, met $1,93 miljard afkomstig van institutionele beleggers.

Als het gaat om alternatieve munten, hebben deze investeerders voornamelijk hun inzet geplaatst op Solana (SOL), een concurrerend smart contractplatform. Solana heeft gedurende het jaar $167 miljoen aan instroom gezien, met een indrukwekkende stijging van meer dan 650% na het herstel van de ineenstorting van FTX. Opvallend is dat de instroom naar Solana hoger was dan die naar beleggingsproducten gericht op de op één na grootste digitale activa, Ethereum.

Niettemin zijn sommige cryptocurrency-analisten optimistisch over Ethereum. Zo verklaarde analist Lark Davis onlangs dat ETH “naar $10.000 gaat, wanneer dat gebeurt, niet als!”

Een andere bekende crypto-analist, Michaël van de Poppe, deelde onlangs zijn inzichten op sociale media en suggereerde dat Bitcoin mogelijk zijn hoogtepunt bereikt rond de goedkeuring van de ETF en een periode van zijwaartse beweging ingaat. Volgens hem duidt dit scenario op kracht voor de rest van de markt, inclusief Ethereum, waarvan hij voorspelt dat het kan stijgen tot meer dan $3.000.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!