Bitcoin ETF heeft een kans van slagen van meer dan 90%, aldus Bloomberg

De kans op goedkeuring van een Bitcoin (BTC) exchange-traded fund (ETF) op de Amerikaanse markt is volgens twee invloedrijke analisten van Bloomberg gestegen tot meer dan 90%, terwijl deelnemers aan de cryptomarkt op het wedplatform Polymarket pessimistischer zijn geworden en de kansen hebben verlaagd tot 85%.

Met betrekking tot de waarschijnlijkheid dat de Securities and Exchange Commission (SEC) de voorstellen na de recente golf van bijgewerkte indieningen zou afwijzen, zei Bloomberg ETF-analist Eric Balchunas in een zaterdagse post:

“Ik ga waarschijnlijk uit van 5% op dit moment. Maar je moet een klein raam openlaten voor dit soort zaken.”

Eerder schatte hij de kansen in november op 90%, waarbij hij aangaf dat bijgewerkte formulieren destijds aangaven dat aanbieders in de juiste richting gingen. Deelnemers aan de cryptomarkt hebben echter een somberder kijk op goedkeuring vóór 15 januari, zoals blijkt uit een wedmarkt op Polymarket. Deelnemers hebben gezamenlijk ongeveer $500.000 ingezet op uitstel of zelfs afwijzing van de goedkeuring, waardoor de kansen zijn verlaagd van de 90% van vorige week.

Desondanks verwacht een groot deel van de cryptomarkt nog steeds dat belangrijke beslissingen van de SEC deze week zullen leiden tot de lancering van de eerste spot Bitcoin ETF’s voor professionele investeerders in het land. Een gereguleerd aanbod wordt verwacht miljarden dollars aan vraag naar bitcoin aan te trekken, waardoor het een van de meest gevolgde gebeurtenissen in de geschiedenis van het activum wordt.

Meer dan een dozijn aanvragers hopen de eerste spot Bitcoin ETF’s in de VS te lanceren. Op vrijdag voegden verschillende gewijzigde 19b-4 indieningen, namens BlackRock, Grayscale, Fidelity en andere uitgevers, zich bij de gewijzigde S-1 indieningen van vorige maand, waarin werd ingegaan op feedback van de SEC.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!