Bitcoin bereikt $47.000 terwijl het handelsvolume met bijna 120% stijgt

Eerder op de avond steeg de Bitcoin koers voorbij de psychologische grens van $45.000, het hoogste niveau sinds mei 2022, toen de markt instortte na de UST- en LUNA-crash van Terraform Lab. De rally van Bitcoin ging echter door en bereikte op het moment van schrijven de $47.000, wat neerkomt op een stijging van bijna 6% in 24 uur.

Tegelijkertijd stijgt het handelsvolume van BTC ook op alle grote beurzen. Volgens CoinMarketCap is het dagelijkse handelsvolume van BTC vandaag met meer dan 120% gestegen en is de marktkapitalisatie met 6% gestegen. Dit toont een groot volume aan netto-investeringsinstromen aan, aangezien handelaren een enorm vertrouwen tonen in het leidende token.

De rally wordt aangewakkerd door verschillende berichten over de aanstaande goedkeuring van Bitcoin ETF door de SEC, deze week of begin volgende week. Enkele ogenblikken geleden verklaarden CNBC-verslaggevers dat de ETF-goedkeuring deze woensdag of donderdag zou kunnen komen.

Eerder vandaag voorspelde bankgigant Standard Chartered tevens dat Bitcoin een netto-stroom van $50 tot $100 miljard zou kunnen meemaken als de SEC de spot-ETF zou goedkeuren. Er is een sterk marktvertrouwen in Bitcoin, en een verdere vraag, gedreven door de angst om iets van de gemeenschap te missen, drijft de BTC-prijzen naar de grens van $50.000. We zijn dan ook benieuwd tot waar de Bitcoin koers zal groeien in afwachting op de aanstaande goedkeuring.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!