88% dat 15 januari een Bitcoin ETF goedgekeurd wordt, volgens crypto-gokwebsite

De vrij bekende crypto-gokwebsite Polymarket acht de kans 88% dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen 15 januari 2024 een spot Bitcoin ETF zal goedkeuren.

Verschillende vermogensbeheerders, waaronder BlackRock, VanEck, Valkyrie Investments, Bitwise Investment Advisers, Invesco, Fidelity, WisdomTree en een joint venture tussen Ark Investments en 21Shares, hebben onlangs hun documenten bij de SEC bijgewerkt om een spot Bitcoin ETF te lanceren.

De SEC zou vóór 10 januari een besluit kunnen nemen, en als uitgevende instellingen aan de indieningsdeadlines voldoen, zouden ze tegen die tijd van start kunnen gaan. In totaal strijden veertien vermogensbeheerders voor de eerste Amerikaanse goedkeuring door de SEC. Volgens een recent rapport van Reuters zou er echter vandaag al een goedkeuring naar buiten kunnen komen.

Analisten waarschuwen voor een daling

Hoewel velen in de cryptomarkt reikhalzend uitkijken naar de eerste goedkeuring van een Amerikaanse spot Bitcoin ETF, waarschuwen verschillende analisten voor een mogelijke daling van de Bitcoin koers verwijzend naar een zogenaamd “sell the news”-event.

Een van die analisten is de alom gevolgde econoom Alex Krüger, die gisteren handelaren waarschuwde voor Bitcoin, waarbij hij aangaf dat de cryptomunt mogelijk zou kunnen corrigeren na de goedkeuring.

Hij zei dat een sterke instroom na de lancering van een ETF de prijs van BTC zou kunnen helpen stijgen. Als de instroom echter zwak is of als de ETF-aanvragen worden afgewezen, kan dit volgens hem ertoe leiden dat de koningsmunt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!