Solana (SOL) stijgt met 17,34% in 7 dagen tijd

Solana (SOL), een van de leidende cryptocurrencies op de markt, vertoont winstgevende resultaten. Op dit moment noteert de cryptocurrency $91,25, na een indrukwekkende stijging van 17,34% in de afgelopen zeven dagen.

De stijging van SOL dit jaar is opvallend, zeker gezien het feit dat het een van de getroffenen was bij de ineenstorting van FTX. Met deze recente groei zijn veel analisten optimistisch en geloven zij dat SOL tegen het einde van het jaar een waarde in de driecijferige range zou kunnen bereiken.

Beide initiatieven kunnen naast elkaar voortbestaan

Aan het begin van het jaar schommelde SOL net onder de $10. Maar een indrukwekkende stijging van 809,50%, zoals gerapporteerd door CoinMarketCap op basis van Year-To-Date (YTD), doet vermoeden dat Solana wellicht de “Ethereum (ETH) killer” zou kunnen zijn.

Hoewel ETH ook een positief jaar achter de rug heeft, valt het niet te vergelijken met SOL. ETH heeft sinds 1 januari slechts een winst van 94,03% geboekt. Recentelijk meldde Coin Edition hoe het handelsvolume van Solana’s DEX dat van Ethereum overtrof, wat wijst op een toename van activiteit op het op één na grootste blockchainnetwerk op basis van marktwaarde.

In november betoogde crypto-handelaar Jacob Canfield dat Solana Ethereum opnieuw zou kunnen overheersen, net zoals in 2019 en 2020. Hij ondersteunde zijn standpunt door te wijzen op opmerkelijke projecten die op het Solana-netwerk waren gebouwd en die de dominantie zouden kunnen bevorderen.

Op 2 december plaatste de medeoprichter van Solana echter een bericht waarin hij verklaarde dat Solana Ethereum niet zal “vernietigen”, zoals sommigen voorspelden. In zijn bericht smeekte hij de Solana-gemeenschap om dit verhaal niet nieuw leven in te blazen, maar zich te concentreren op het bouwen.

“Laat de laatste “eth-killer” onzin achterwege. Het is saai. Pareto-efficiënte technologieën kunnen overlappende functies hebben en met elkaar concurreren, maar dat is allemaal prima. Ik zie geen toekomst waarin Solana floreert en op de een of andere manier ETH verdwijnt. Ik ben zo’n techno-optimist dat ik er zeker van ben dat…” vertelde @aeyakovenko

Solana TVL stijgt en het token streeft naar $100

Er is één gebied waar Solana het moeilijk heeft om Ethereum te overtreffen, en dat is in termen van Total Value Locked (TVL). Volgens DeFiLlama bedroeg Ethereum’s TVL $28,55 miljard. Solana had daarentegen een TVL van $1,31 miljard.

Solana Total Value Locked (Source: DeFiLlama)

Echter is de Total Value Locked (TVL) van Solana in de afgelopen 30 dagen met maar liefst 166% gestegen. Deze toename geeft aan dat marktspelers steeds meer vertrouwen hebben in het protocol. Het wijst er tevens op dat Solana meer liquiditeit aantrekt van deze spelers, die hopen op een aantrekkelijk rendement van het project.

Wat betreft de prijsontwikkeling toonde de 4-uursgrafiek van SOL/USD aan dat de token overgekocht was. Dit werd bevestigd door de Relative Strength Index (RSI), die op 22 december op 84,56 stond. Als gevolg hiervan daalde de waarde van SOL van $97,66 naar $92,37.

SOL/USD 4-Hour Chart (Source: TradingView)

Ook bestaat de kans dat SOL onder de $90 zakt als marktdeelnemers besluiten winst te nemen. Bovendien lieten de Bollinger Bands (BB) zien dat de volatiliteit van SOL extreem was geworden. Dus, als de accumulatie binnenkort toeneemt, zou SOL eindelijk $100 kunnen bereiken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!