Goldman Sachs verwacht groei in blockchain-assets in 2025

Goldman Sachs verwacht een aanzienlijke toename van de handelsvolumes van op blockchain gebaseerde activa in de komende jaren, aangezien de vraag naar gedecentraliseerde grootboeken blijft stijgen. In een recent interview met Reuters zei Mathew McDermott, de wereldwijde hoofd digitale activa van Goldman Sachs, dat de in New York gevestigde bank een “grote vraag” ziet naar digitale activa. Hij voegde eraan toe dat deze trend “aanzienlijk is gegroeid” sinds het begin van 2023. Hij gaf het volgende aan:

“Waarschijnlijk zul je binnen de komende één tot twee jaar een aanzienlijke toename zien in de kwantumhandel on-chain, waarschijnlijk drie tot vijf jaar om deze marktplaatsen echt op schaal te zien.”

McDermott voegde echter toe dat er nog een lange weg te gaan is. Hij merkt op dat de blockchain-markt nog steeds “zeer klein” is in vergelijking met andere activa zoals obligaties of goud. Desalniettemin gaf McDermott toe dat er “zeker meer interesse” is in crypto, omdat investeerders “enthousiaster worden over het potentieel van een Bitcoin (BTC) ETF.”

Toch verwacht McDermott geen plotselinge “onmiddellijke piek in liquiditeit en prijs,” en erkent in plaats daarvan dat de goedkeuring van een Bitcoin ETF nieuwe welgestelde investeerders naar de markt zou kunnen trekken.

De U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) heeft tot 15 januari 2024 om te beslissen over de aanvraag van BlackRock, met een uiteindelijke deadline op 15 maart 2024. Grayscale, Bitwise, VanEck, WisdomTree, Invesco Galaxy, Fidelity en Hashdex behoren ook tot de andere financiële bedrijven die wachten op de beslissing van de SEC over hun ETF-aanvragen.

Ondertussen wil SEC-voorzitter Gary Gensler niet “vooraf oordelen” over de kwestie van Bitcoin spot ETF’s, zeggende dat de crypto-markt een “veld is dat wemelt van slechte acteurs en vol zit met fraude, manipulatie en witwassen van geld.” Analisten van Bloomberg sluiten niet uit dat de SEC alle ETF-aanvragen zou kunnen afwijzen, en beschrijven zo’n beslissing als “verbazingwekkend sadistisch.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!