Latijns-Amerika neemt de voortouw in de wereldwijde afwikkelingen van stablecoins

Circle meldde recentelijk dat het wereldwijde afwikkelingsvolume van stablecoins vorig jaar $7 biljoen bedroeg, bijna de helft van het bedrag dat door financiële grootmachten Visa en Mastercard werd afgehandeld.

De opkomst van stablecoins leidt tot een financiële revolutie

Deze ontwikkeling markeert een verschuiving naar digitale valuta, vooral in Latijns-Amerika, waar ze nu deel uitmaken van alledaagse transacties. De opkomst van stablecoins leidt tot een financiële revolutie in de regio, met Latijns-Amerika aan de voorhoede door de snelle adoptie en integratie van digitale valuta in dagelijkse financiële activiteiten.

Een Mastercard-enquête onthult dat 51% van de consumenten in de regio digitale valuta heeft gebruikt voor aankopen, waarbij een derde vertrouwt op stablecoins voor routineuze aankopen. Deze brede acceptatie wordt gestimuleerd door een grote bevolking met beperkte toegang tot conventionele bankdiensten, waardoor het een cruciale oplossing wordt voor onderbemande individuen en de bloeiende ontwikkelaarsgemeenschap in de regio.

Circle, een vooraanstaande speler in de stablecoin-markt, heeft een cruciale rol gespeeld in deze verschuiving. Sinds de lancering van USDC, een digitale dollar, in 2018, heeft Circle een enorme toename gezien in adoptie, wat duidt op het groeiende potentieel en de acceptatie van stablecoins in de financiële sector.

Latijns-Amerika omarmt USDC

Mercado Libre, de grootste e-commerce platform in de regio, biedt nu digitale dollars aan via USDC vanwege de waardering voor zijn transparantie en interoperabiliteit. Betalingsplatform Airtm heefttevens in samenwerking met de Venezolaanse overheid en de VS USDC gebruikt om politieke barrières te omzeilen, wat de potentie van de valuta in humanitaire hulp aantoont.

Argentijnse fintech Lemon stelt bijna twee miljoen klanten in staat naadloos toegang te krijgen tot en transacties uit te voeren met zowel USDC als lokale valuta’s. Ripio, een pionier in crypto-adoptie in de regio, biedt nu USDC cashback op zijn kaarten, waardoor digitale valuta verder genormaliseerd wordt in dagelijkse transacties.

Credix transformeert de kredietmarkt door investeerders te koppelen aan unieke kansen in Latijns-Amerika, waarbij USDC wordt gebruikt voor gestroomlijnde transacties. Littio, een Colombiaanse spaar- en betaal-app, integreert zowel USDC als Euro Coin en biedt diverse spaarmogelijkheden.

Parfin bedient de belangrijkste financiële instellingen in Brazilië met verschillende digitale activadiensten, waarbij de groeiende institutionele interesse in digitale valuta wordt benadrukt. Het innovatieve remittance-platform van Felix Pago maakt ook transfers mogelijk van de VS naar Mexico via WhatsApp, mogelijk gemaakt door USDC in samenwerking met Mercado Libre.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!