KuCoin trekt zich terug uit New York en betaalt schikking van $22 miljoen

Volgens een recente onthulling heeft KuCoin, een van ’s werelds toonaangevende cryptocurrency-beurzen, een overeenkomst bereikt met de toezichthouders in New York. Deze overeenkomst omvat een substantiële schikking van $22 miljoen en markeert het einde van de activiteiten van KuCoin in New York.

De rechtszaak tegen het op de Seychellen gevestigde KuCoin werd in maart aangespannen door procureur-generaal Letitia James, die de beurs beschuldigde van het opereren in de staat zonder de noodzakelijke registratie, een vereiste voor dergelijke cryptocurrency-beurzen. Zo zei James het volgende in een verklaring:

“Cryptobedrijven moeten begrijpen dat ze zich aan dezelfde regels moeten houden als andere financiële instellingen.”

De overeenkomst, die de toezegging van KuCoin omvat om de handel in effecten en grondstoffen in New York te staken, komt tot stand te midden van intensieve inspanningen van Amerikaanse toezichthouders en rechtshandhavingsinstanties om kwesties als fraude, het witwassen van geld en onvoldoende bescherming van investeerders binnen de cryptocurrency-sector aan te pakken.

James verklaarde tevens dat KuCoin de Martin Act, een belangrijke staatswet op het gebied van effecten, heeft geschonden door te handelen in cryptocurrencies. Dit omvat onder meer de verkoop van ‘KuCoin Earn’, een product dat is ontwikkeld om inkomsten te genereren voor zowel het platform als zijn investeerders, en zichzelf onnauwkeurig te bestempelen als een ‘aandelenbeurs’.

James merkte in maart op dat KuCoin investeerders in staat stelde bekende digitale valuta zoals ETH, LUNA en TerraUSD te verhandelen. Vervolgens benadrukte ze dat haar regelgevende maatregelen een van de eerste gevallen waren waarin ETH als een effect werd geclassificeerd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!